O grădină zoologică vaccinează antiCovid animalele pe cale de dispariție

O grădină zoologică vaccinează antiCovid animalele pe cale de dispariție

Medicii veterinari de la o grădină zoologică din Phoenix, SUA, au vaccinat împotriva Covid-19 mai multe animale din specii aflate în situaţie critică, pentru a preveni răspândirea coronavirusului la animalele care intră în contact cu vizitatorii. Vaccinul este diferit de cel administrat oamenilor.

Zilele trecute, 75 de animale au fost inoculate cu prima doză dintr-un vaccin experimental dezvoltat de compania Zoetis din domeniul sănătăţii, care a donat dozele. Vaccinul este autorizat pentru a fi utilizat de urgenţă în scopul protejării speciilor pe cale de dispariţie, notează Daily Mail.

ADVERTISING

Printre animalele vaccinate antiCovid-19 se află tigri de Sumatra, jaguari, lei africani, urangutani de Borneo, lilieci frugivori egipteni, tatu şi leneși cu două degete. În cazul felinelor mari, serul a fost administrat de la distanţă, cu ajutorul unor săgeţi.

“Reacţionează mai bine decât oamenii. Nu le place, dar îşi revin imediat şi îşi văd de viaţă”, a spus medicul Gary West, vicepreşedinte senior al grădinii zoologice.

Potrivit lui West, la Phoenix Zoo au fost luate în timpul pandemiei măsuri pentru protejarea animalelor precum distanţarea şi echipamentele de protecţie, iar vaccinarea le oferă animalelor mai vulnerabile o protecţie suplimentară.

ADVERTISING

Mai multe grădini zoologice din SUA s-au confruntat recent cu focare de Covid-19 printre animalele lor şi fac demersuri în vederea vaccinării acestora. Trei leoparzi ai zăpezilor au murit în noiembrie din cauza virusului la o grădină zoologică din Lincoln, Nebraska.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇