NASA a surprins Soarele „zâmbind”. Ce se ascunde sub „expresia prietenoasă” (Foto)

NASA a surprins Soarele „zâmbind”. Ce se ascunde sub „expresia prietenoasă” (Foto)

Un satelit al NASA a captat o imagine a Soarelui în care acesta parcă zâmbește. Agenţia a precizat că petele întunecate ce formează o faţă zâmbitoare pe suprafaţa Soarelui sunt de fapt găuri coronale, zone în care vânturile solare rapide țâșnesc în spațiu.

Observatorul de dinamică solară a fost lansat în 2010 pentru a cerceta cum este creată activitatea solară și cum influenţează aceasta vremea în spațiu, notează The Guardian.

„Astăzi, Observatorul de dinamică solară al NASA a surprins Soarele ‘zâmbind’”, a scris agenţia pe Twitter, unde a postat imaginea.

ADVERTISING

Utilizatorii s-au întrecut în răspunsuri amuzante, comparând imaginea cu un dovleac de Halloween, cu un leu, cu soarele din emisiunea pentru copii Teletubbies ori cu nişte biscuiţi cu ciocolată cu feţe zâmbitoare.

În ciuda acestei expresii prietenoase, experții avertizează că găurile coronale ar putea indica faptul că o furtună solară va lovi pământul. Furtunile solare cresc vizibilitatea luminilor polare, cunoscute şi ca aurore, în emisfera nordică şi în cea sudică.

C.S.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇