Microbi necunoscuți până acum au fost descoperiți pe ISS: Ne-ar putea ajuta să creștem plante pe alte planete

Microbi necunoscuți până acum au fost descoperiți pe ISS: Ne-ar putea ajuta să creștem plante pe alte planete

Patru tulpini de bacterii, din care trei necunoscute până acum, au fost descoperite la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), au anunțat oameni de știință americani și indieni, care colaborează cu NASA.

Una a fost descoperită pe un panou al stațiilor de cercetare de pe ISS, a doua în modulul Cupola, a treia pe suprafața unei mese, iar a patra a fost găsită într-un filtru HEPA vechi care a fost trimis înapoi pe Pământ în 2011, arată Science Alert.

Una dintre tulpini, cea găsită în filtrul HEPA, a fost identificată ca fiind o specie cunoscută numită Methylorubrum rhodesianum. Celelalte trei care au fost secvențiate, dintr-o specie necunoscută până acum, au fost denumite IF7SW-B2T, IIF1SW-B5, și IIF4SW-B5.

ADVERTISING

Citește și Dovada că bacteriile pot supraviețui în spațiu, chiar și unei călătorii intre Pământ și Marte

Una dintre tulpini ne-ar putea ajuta să creștem plante pe alte planete

De ce este importantă această descoperire? Având în vedere că știm deja că acești microbi pot supraviețui în condițiile grele de pe ISS, oamenii de știință au supus cele patru tulpini unor analize genetice pentru a căuta gene care ar putea fi folosite în cultivarea plantelor pe alte planete.

Astfel, cercetătorii au descoperit că una dintre tulpinile de pe ISS, IF7SW-B2T, avea gene promițătoare care sunt implicate în creșterea plantelor, inclusiv o genă pentru o enzimă esențială pentru citokine, care contribuie la divizarea celulară în rădăcini și lăstari.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vezi și „Ingredientele vieții” au fost descoperite în Australia. Cât de vechi sunt


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇