Nişte insecte fierte şi învelite în ciocolată sunt la mare căutare în SUA (Video)

Nişte insecte fierte şi învelite în ciocolată sunt la mare căutare în SUA (Video)

La o ciocolaterie din Maryland, Statele Unite, cicadele care au petrecut 17 ani în subteran şi au ieşit la suprafaţă ”zboară” de pe rafturi.

Cicadele sunt niște insecte care seamănă cu lăcustele.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Sarah Dwyer, de la Chouquette Chocolates din Bethesda, a început să prepare cicade învelite în ciocolată şi să le comercializeze în urma fenomenului numit ''Brood X'' din această primăvară, când roiuri imense din aceste insecte şi-au făcut apariţia pentru prima dată după anul 2004, relatează miercuri Reuters.

În prezent, magazinul său cu specialităţi din ciocolată are o listă de aşteptare de zece zile pentru comenzile de cicade. Care, după cum spune ea, sunt delicioase.

"Când combini ciocolata, scorţişoara şi gustul ca de alune al insectelor, chiar îţi oferă acea senzaţie de vacanţă, când te plimbi într-un oraş mare şi se prăjesc alune pe trotuar, mirosul acela de scorţişoară, acesta este exact gustul'', a spus Dwyer.

Cicadelele sunt băgate în congelator, apoi fierte

Dwyer şi angajaţii ei adună cicadele dintr-un crâng aflat în spatele ciocolateriei lor. Insectele sunt atât de numeroase, încât se aşază chiar pe angajaţi.

Cicadelele sunt apoi puse într-o pungă de hârtie şi sunt introduse în congelator, unde temperatura rece le adoarme şi apoi mor. După aceea, Dwyer fierbe cicadele pentru a le curăţa şi le prăjeşte în friteuză.

Odată ce cicadele sunt prăjite, Dwyer le stropeşte fie cu scorţişoară, fie cu un amestec de condimente, după care insectele sunt gata pentru a fi învelite în ciocolată.

''Am urmat şcoala de patiseri din Paris pentru a învăţa tehnica de scufundare. Sunt destul de sigură că nimeni nu s-ar fi gândit că o voi folosi pentru cicade'', a declarat ea.

Pentru Dwyer, aceasta reprezintă o oportunitate pentru consumatori să devină mai familiarizaţi cu un tip de proteină despre care ea crede că va fi mult mai populară data viitoare când aceste insecte vor începe din nou să cânte.

''Nu există destule proteine şi chiar cred că în 2038 oamenii nu vor sta pe gânduri când va fi vorba de a mânca o insectă'', a spus Dwyer.

Chouquette in Gaithersburg Making Chocolate Covered Cicadas

In 2020, Chouquette Chocolates most popular candy was its Dr. Fauci chocolates. This year, their chocolate covered cicadas are in high demand around the world. 🪰🍫MyMCM spoke to Sarah Dwyer, owner of the Gaithersburg candy company, about the process of making the treats. And yes, we even tried one for ourselves...More: https://bit.ly/3vv5pTt

Publicată de Montgomery Community Media pe Joi, 27 mai 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!