Furnicile de foc invazive, exterminate cu virusuri?

Furnicile de foc invazive, exterminate cu virusuri?

Oamenii de știință au descoperit o posibilă rezolvare pentru problema furnicilor de foc invazive ajunse în America de Nord: exterminarea lor cu ajutorul virusurilor.

Cercetători de la universitățile din Tennessee, Florida și Carolina de Nord susțin că astfel au redus cu succes populațiile sălbatice de furnici de foc din Florida, scrie Washington Post.

În cadrul testelor, nu a fost folosit orice virus, ci Solenopsis invicta 3, prezent deja în Florida. ”Testele de laborator au arătat că acesta poate fi un agent natural de control, eficient împotriva gazdei sale, furnica roșie de foc importată”, arată autorii studiului într-un raport publicat de Journal of Invertebrate Pathology.

ADVERTISING

Furnicile de foc negre și roșii au fost ”importate” din America de Sud în 1930. Acestea reduc considerabil biodiversitatea în mediul în care trăiesc.

În cadrul studiului, s-a arătat însă că metoda are succes și prezintă destule avantaje. În plus, înlocuirea pesticidelor chimice în locuri precum locurile de joacă, zonele publice și terenurile agricole e de bun augur.

Singurul obstacol în calea reducerii complete a populațiilor de furnici este însă faptul că acestea se înmulțesc, adesea cele două specii împerechindu-se. Furnica hibrid rezultată este rezistentă la acest virus, au descoperit oamenii de știință, care încearcă să găsească acum o metodă care să o țintească pe aceasta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇