Experimente pe pisici de o cruzime inimaginabilă sunt făcute în SUA în numele sănătății veteranilor de război

Experimente pe pisici de o cruzime inimaginabilă sunt făcute în SUA în numele sănătății veteranilor de război

Departamentul SUA care se ocupă cu problemele veteranilor a cheltuit milioane de dolari din fonduri publice pentru a face teste de laborator de o cruzime inimaginabilă pe pisici.

Dezvăluirea vine după ce The white Coat Waste Project, un ONG care luptă pentru a opri experimentele pe animale finanțate din bani publici, a dat în judecată Departamentul pentru Veterani pentru a obține fotografii și documente din timpul experimentelor.

Instituția are o divizie de cercetare și dezvoltare, care susține că misiunea îi e de a îmbunătăți viețile veteranilor și ale tuturor americanilor prin descoperiri și inovații în domeniul sănătății.

ADVERTISING

În cazul de față, experimentele pe pisici au fost făcute pentru a studia tiparele de somn. Fotografiile arată pisici conectate la monitoare, implantate cu electrozi și în cele din urmă ucise în numele științei.

”Vorbim de pisici sănătoase, cumpărate de la crescători de animale cu banii contribuabililor, aduse în laborator, închise în cuști minuscule, mutilate, torturate, injectate cu diverse substanțe chimice, asfixiate, ucise și disecate”, a declarat Justin Goodman, vicepreședinte al ONG-ului, citat de CBS Los Angeles.

El a prezentat cazul lui Artemis, un motan de un an. În documentele obținute se precizează că e o ”pisică prietenoasă, curioasă, care toarce”. Artemis a fost supus unui implant cranial, ceea ce a presupus că cercetătorii i-au făcut o gaură în cap.

ADVERTISING

După trei ani de teste, Artemis a fost eutanasiat, pentru că studiul privind tiparele de somn se încheiase.

”Exploatează veteranii și cheltuie banii pentru a tortura pisici. Asta e ce se întâmplă aici. E inadmisibil!”, mai spune Goodman.

Legea Pisicilor, în Congresul SUA

Departamentul a recunoscut anul trecut în fața Congresului, unde a fost chemat să explice experimentele, că a cheltuit aproape 5 milioane de dolari din banii contribuabililor doar la unul dintre laboratoarele sale din LA.

Instituția susține că experimentele sunt făcute pentru a-i ajuta pe veteranii care suferă de diverse tulburări ale somnului, ca urmare a experiențelor trăite pe câmpul de luptă.

ADVERTISING

”Mi se pare incredibil că putem lupta cu o pandemie folosind tehnologia, dar ei au nevoie să ucidă pisici ca să afle care sunt tiparele de somn. Nu are nicio logică în anul 2021”, a declarat Madeline Bernstein, care conduce filiala din LA a Societății pentru Prevenirea Cruzimii împotriva Animalelor.

Mai mult, atât ea, cât și Goodman susţin că experimentele sunt inutile.

”Cei mai mulți experți spun că studiile care sunt făcute pe creierul pisicilor nu pot fi replicate pe creierul uman”, spune Bernstein.

După audierile din Congres, Departamentul pentru Veterani a spus că va opri anul acesta experimentele, însă Goodman are îndoieli, arătând că astfel de promisiuni au fost făcute și încălcate în trecut.

În Congres a fost depus acum un proiect de lege, intitulat ”Legea Pisicilor”, prin care e interzisă finanțarea experiemntelor pe pisici din bani publici. Un alt proiect legislativ depus propune interzicerea pentru totdeauna a tuturor ”experimentelor inutile” pe animale, făcute de Departamentul pentru Veterani.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇