Elefantul Kaavan, protejat de cântăreaţa Cher, a plecat spre Cambodgia

Elefantul Kaavan, protejat de cântăreaţa Cher, a plecat spre Cambodgia

Elefantul Kaavan a petrecut duminică ultima sa zi la grădina zoologică din Islamabad, unde a trăit închis timp de 35 de ani în condiţii mizere în Pakistan, ţară pe care a părăsit-o în cursul dimineţii pentru a fi transferat cu avionul în Cambodgia.

Aici, el va fi eliberat într-un sanctuar după o companie desfăşurată de mai multe organizaţii, în frunte cu celebra actriţă şi cântăreaţă Cher, relatează EFE.

Kaavan, elefantul ale cărui condiţii precare de viaţă au impresionat o lume întreagă, va fi relocat în Cambodgia

"Am numărat zilele şi am visat la acest moment mult timp pentru a îl vedea şi în sfârşit pe Kaavan în afara grădinii zoologice, amintirea sa va fi veşnic alături de noi", a scris într-un comunicat Cher, care a petrecut ultimele zile în capitala pakistaneză alături de organizaţia Free the Wild.

ADVERTISING

Kaavan's journey to freedom from captivity in Islamabad to Cambodia will be a 2021 Smithsonian Channel documentary...

Posted by Cher on Friday, November 27, 2020

Elefantul, în vârstă de 37 de ani şi în greutate de aproape cinci tone, a fost introdus cu ajutorul a 20 de persoane într-un container, care a fost urcat cu o macara într-un camion, şi dus apoi până la aeroportul din Islamabad.

Kaavan a plecat la bordul unui avion cargo rus, până în oraşul Siem Reap din Cambodgia, după o scurtă oprire de realimentare la Delhi.

Hey all! Dr. Samar here, thank you all for all the love you sent for my petition update! I’m so excited to share that...

Posted by Free Kaavan the Elephant on Sunday, November 29, 2020

Va sta în carantină, apoi va fi reunit cu alți elefanți

Odată ajuns la destinaţie, Kaavan va petrece o perioadă în carantină şi, când va fi pregătit de socializare, el se va reuni cu alţi elefanţi din acest sanctuar.

ADVERTISING

Se vor încheia astfel trei decenii de condiţii precare în care a trăit acest animal. El a fost ţinut în lanţuri într-o mică incintă a grădinii zoologice Marghazar din Islamabad. Elefantul asiatic avea un an când a sosit din Sri Lanka, în 1985. Kaavan a fost un cadou oferit Pakistanului de guvernul din Sri Lanka.

Cher s-a aflat sâmbătă în grădina zoologică pentru a-l vedea pe Kaavan înainte relocare. Situaţia lui Kaavan a atras atenţia comunităţii internaţionale, una dintre vedetele impresionate de soarta sa fiind cântăreaţa şi activista pentru drepturile animalelor Cher, principala voce pentru relocarea lui Kaavan.

ADVERTISING

Drepturile animalelor sunt departe de a reprezenta o prioritate în Pakistan. Sute de animale exotice au fost importate sau crescute în captivitate în ultimii ani în această ţară. Adeseori, pakistanezii bogaţi se laudă pe reţelele de socializare publicând fotografii şi înregistrări video care îi arată însoţiţi de lei în automobile de lux.

A monumental moment: for the first time in 35 years Kaavan has exited his life long enclosure. Soon he will be on a 7...

Posted by Free Kaavan the Elephant on Sunday, November 29, 2020

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇