Cel mai protejat copac din lume (Video) Dacă te apropii de el, vei fi amendat și vei face închisoare!

Cel mai protejat copac din lume (Video) Dacă te apropii de el, vei fi amendat și vei face închisoare!

Hyperion, un arbore din specia sequoia de coastă (sequoia sempervirens), a intrat în Cartea Recordurilor la cei 115,92 metri ai săi, ca fiind cel mai înalt din lume. Din păcate, de atunci au apărut și problemele sale.

Descoperit în 2006 în Parcul Național Redwood din California, acesta a atras curioși de tot felul, iar unii nu l-au tratat cu respectul cuvenit.

Acum conducerea parcului a anunțat că oricine este prins în apropierea copacului riscă până la șase luni de închisoare și o amendă de 5.000 de dolari, informează CNN.

ADVERTISING

Arborele se află în adâncul parcului și nu are niciun traseu care să ducă la el. Cu toate acestea, a fost găsit cu ajutorul prezentărilor care i-au fost făcute de tot felul de bloggeri.

„Hyperion este situat în afara traseului, printr-o vegetație densă și este nevoie de o tăiere intensă a tufișurilor pentru a se ajunge la el”, se arată într-o declarație pe site-ul parcului național.

„În ciuda călătoriei dificile, popularitatea crescută datorată bloggerilor de călătorii și site-urilor de Internet a acestui copac din afara traseului a dus la devastarea habitatului din jurul lui Hyperion”, se arată în comunicat.

Hyperion - The Tallest Tree In The World

„În calitate de vizitator, trebuie să decideți dacă veți face parte din conservarea acestui peisaj unic – sau veți face parte din distrugerea lui?”, se arată pe site-ul rezervației. Iar cei care aleg a doua variantă vor plăti scump.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇