Arheologii au găsit cele mai vechi arme create în Americi

Arheologii au găsit cele mai vechi arme create în Americi

Arheologii au descoperit 14 vârfuri de săgeată cu tijă pe şantierul de excavare Cooper’s Field din vestul Idaho, datate din urmă cu 13.200 – 16.000 de ani.

Dimensiunea vârfurilor „ascuţite” variază de la o jumătate de centimetru la 5 centimetri. Erau, de asemenea, cu 2.000-3000 de ani mai vechi decât cele găsite anterior în zonă, acestea devenind cele mai vechi găsite vreodată în America, scrie artnews.com. 

O cercetare despre descoperire arată că aceasta a inclus şi alte unelte de piatră, fragmente de oase de animale şi „cantităţi substanţiale de resturi litice” (de obicei găsite în zonele în care sunt produse unelte de piatră), oferind detalii suplimentare despre modul în care oamenii timpurii din nord-vestul Pacificului au produs şi au folosit arme de piatră pentru vânătoarea animalelor.

ADVERTISING

Studiul asupra armelor de piatră a fost condus de Universitatea de Stat din Oregon. În plus faţă de datarea lor, lucrarea a menţionat că vârfurile provenite din Cooper's Field sunt similare cu cele găsite în Hokkaido, Japonia, datând cu 16.000 până la 20.000 de ani în urmă.

Arheologii au descoperit uneltele de piatră în timpul săpăturilor de vară de la situl Cooper's Ferry, între 2012 şi 2017.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇