Redeschiderea şcolilor a crescut vânzările de laptopuri, tablete şi camere web cu 50%

Redeschiderea şcolilor a crescut vânzările de laptopuri, tablete şi camere web cu 50%

Debutul noului an şcolar a generat o creştere a vânzărilor de laptopuri, tablete şi camere web cu aproximativ 50%, pe fondul incertitudinii privind modul de desfăşurare a cursurilor şi al necesităţii pregătirii pentru diferite scenarii, în contextul crizei sanitare generate de pandemia de COVID-19, potrivit unui retailer online.

Investiţii mai mari s-au făcut şi în zona de confort, românii petrecând tot mai mult timp acasă.

Au cumpărat, astfel, televizoare mai mari şi mai performante, echipamente pentru întreţinerea curăţeniei, pentru gătit şi pentru desfăşurarea de activităţi fizice acasă.

ADVERTISING

Licitația pentru cumpărarea de tablete pentru elevi a fost reluată în prima zi de școală, când deja trebuiau să le aibă

"Familiile cu copii şi cei care lucrează de acasă au fost în situaţia de a investi preponderent în echipamente hardware în această perioadă. Bugetul mediu per familie a crescut şi cu 50%, ajungând la aproximativ 1.500 de lei.

Iar particularităţile, atunci când vine vorba despre comportamentul de consum în această perioadă, ţin de necesitate şi de rapiditate. Nu mai este nevoie de multe interacţiuni cu un produs până la achiziţia acestuia", a declarat Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG.

ADVERTISING

Elevii au protestat la Guvern și Ministerul Educației: Porcii zboară. Şcoala începe. Elevii tot nu au tablete! (Foto)

Și segmentul corporate a majorat achiziţiile

Şi segmentul corporate, reprezentat atât de domeniul public, cât şi de cel privat, a majorat achiziţiile de hardware din aceasta perioadă.

"Spre exemplu, ca reacţie la contextul actual, am primit foarte multe cereri de la instituţii publice pentru cantităţi mai mari de echipamente în zona de primării şi consilii judeţene", a mai precizat Mihai Pătraşcu.

ADVERTISING

Pe lângă dublarea numărului pe angajaţi din Departamentul Corporate, pentru a veni în sprijinul clienţilor, în ultimele două luni evoMAG a majorat numărul de salariaţi din depozit, pe segmentul de procesare de colete, din departamentul de Customer Care, Service şi Showroom.

11 tablete au fost furate din sediul primăriei Popești-Leordeni și duse la amanet

evoMAG este una dintre cele mai importante companii din industria de comerţ electronic din România. Magazinul online comercializează peste 170.000 de produse din domeniile IT&C, electrocasnice, auto, de îngrijire personală, sport & fitness, asigurări şi produse destinate nou-născuţilor.

evoMAG este companie românească fondată în 2005, de Mihai Pătraşcu, care ocupă, în continuare, poziţia de director general. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇