Răspunsul lui Zuckerberg la succesul ChatGPT: Am antrenat un mare model de limbaj AI, pe care îl vom prezenta curând

Răspunsul lui Zuckerberg la succesul ChatGPT: Am antrenat un mare model de limbaj AI, pe care îl vom prezenta curând

Meta a antrenat şi va pune la dispoziţia cercetătorilor un nou model de limbaj AI mare, a anunţat vineri CEO-ul Mark Zuckerberg, în contextul intensificării concurenţei în domeniul inteligenţei artificiale, transmite CNBC.

Modelul, numit LLaMA, are rolul să ajute oamenii de ştiinţă şi inginerii să exploreze aplicaţii pentru AI, cum ar fi răspunsul la întrebări şi rezumatul documentelor.

Lansarea de către Meta a noului său model, care a fost dezvoltat de echipa sa Fundamental AI Research (FAIR), vine în timp ce marile companii tehnologice şi startup-urile bine capitalizate se întrec pentru a promova progresele în tehnicile de inteligenţă artificială şi pentru a integra tehnologia în produse comerciale.

ADVERTISING

Modelele de limbaj mari stau la baza aplicaţiilor precum ChatGPT, a OpenAI, Microsoft Bing AI şi cel încă nelansat al Google, Bard.

În postarea sa, Zuckerberg a spus că tehnologia LLM ar putea rezolva în cele din urmă probleme de matematică sau efectua cercetări ştiinţifice.

”LLM-urile s-au dovedit foarte promiţătoare în generarea de text, purtarea de conversaţii, rezumarea materialelor scrise şi sarcini mai complicate, cum ar fi rezolvarea teoremelor de matematică sau predicţia structurilor proteinelor”, a scris Zuckerberg vineri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇