AI pentru toată lumea: ChatGPT devine mai accesibil

AI pentru toată lumea: ChatGPT devine mai accesibil

Compania OpenAI permite de acum utilizatorilor accesarea chatbot-ului său ChatGPT, fără a fi nevoie să se înregistreze în serviciu, potrivit unui anunţ al startup-ului care este susţinut de Microsoft.

ChatGPT, care a declanşat boom-ul GenAI la sfârşitul anului 2022, poate imita conversaţia umană şi poate îndeplini sarcini precum crearea de rezumate de texte lungi, scrierea de poezii şi chiar generarea de idei pentru o petrecere tematică, transmite Reuters.

Compania cu sediul în San Francisco a spus că va lansa treptat funcţia pentru „a face AI accesibilă oricui este curios despre capacităţile sale”.

ADVERTISING

Serviciul popular, care a stabilit un record pentru baza de utilizatori cu cea mai rapidă creştere, şi-a încetinit creşterea din mai 2023, când traficul său a atins vârful la 1,8 miliarde de vizite web, potrivit companiei de analiză a datelor Similarweb.

OpenAI a declarat că a introdus măsuri de siguranţă suplimentare pentru conţinut, pentru utilizatorii care accesează ChatGPT fără a se înscrie, cum ar fi blocarea solicitărilor şi a generărilor într-o gamă mai largă de categorii, fără a le preciza.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe lângă versiunea gratuită a ChatGPT, care nu are acces direct la Internet, OpenAI oferă şi versiuni plătite pentru persoane fizice, echipe şi întreprinderi.

Compania a mai spus că poate folosi conţinutul furnizat de utilizatori pentru a ajuta la îmbunătăţirea modelelor sale de limbaj mare, dar a spus că utilizatorii pot dezactiva funcţia.

Mişcarea vine la aproximativ o lună după ce antreprenorul miliardar Elon Musk a dat în judecată OpenAI şi pe CEO-ul acestuia, Sam Altman, spunând că au abandonat misiunea iniţială a startup-ului de a dezvolta inteligenţă artificială în beneficiul umanităţii şi nu pentru profit.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇