ChatGPT a luat-o razna timp de câteva ore, răspunzând cu fraze fără cap și coadă, de neînțeles

ChatGPT a luat-o razna timp de câteva ore, răspunzând cu fraze fără cap și coadă, de neînțeles

Foarte populara interfaţă a inteligenţei artificiale (AI) generative ChatGPT, care a făcut cunoscută această tehnologie, a luat-o razna timp de mai multe ore şi le-a răspuns utilizatorilor prin fraze fără cap şi coadă, după care OpenAI a anunţat că funcţionează din nou ”normal”.

OpenAI a transmis iniţial că ”anchetează semnalări ale unor răspunsuri neaşteptate din partea ChatGPT”, relatează AFP.

Câteva ore mai târziu, a ”identificat problema” şi era ”pe cale s-o rezolve”.

Numeroşi utilizatori au postat online capturi de ecran cu răspunsuri razna sau de neînţeles ale ChatGPT.

ADVERTISING

”ChatGPT bântuită”

Pe forumuri ale unor dezvoltatori care folosesc instrumente OpenAI, utilizatorul ”IYAnepo” a relevat un comportament ”ciudat” al ChatGPT.

”Ea generează cuvinte total inexistente, omite cuvinte şi produce secvenţe de mici cuvinte-cheie care sunt neinteligibile, între alte anomalii”, scria el.

”S-ar putea crede că eu am dat asemenea instrucţiuni, însă nu e aşa. Am impresia că GPT-ul meu este bântuit”, adăuga el.

Alt utilizator, ”scott.eskridge”, se plânge pe acelaşi forum că toate conversaţiile cu ChatGPT ”se transformă rapid în prostii în ultimele trei ore”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a copiat un fragment al unui răspuns al inteefeţei - ”nanii de bit şi lista este unul dintre străini şi Internetul unde moneda şi persoana costului este unul dintre prieteni şi moneda. Data viitoare când te uiţi la sistem, schimbul şi faptul, nu uita să dai”.

OpenAI nu a făcut precizări despre natura incidentului, dar a subliniat că AI, chiar şi generativă, nu are conştiinţă şi nici nu înţelege ceea ce ”spune”.

Un specialist în AI, Gary Marcus, speră ca acest incident să fie perceput drept un ”semnal de alarmă”.

ADVERTISING

”Aceste sisteme nu au fost niciodată stabile. Nimeni nu a fost vreodată în măsură să pună la punct garanţii de securitate cu privire la aceste sisteme”, explică el.

”Nevoia unor tehnologii total diferite, mai puţin opace, mai interpretabile, mai uşor de întreţinut şi de depanat, şi astfel mai uşor de implementat, rămâne primordială”, subliniază specialistul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇