Creatorul ChatGPT lucrează cu Pentagonul. Inteligență artificială, în scopuri militare?

Creatorul ChatGPT lucrează cu Pentagonul. Inteligență artificială, în scopuri militare?

OpenAI, creatorul ChatGPT, lucrează împreună cu Pentagonul la dezvoltarea unor instrumente software de securitate cibernetică.

Cele două părți au discutat și despre dezvoltarea unor metode care să prevină sinuciderile în rândul veteranilor de război, a declarat vicepreședintele OpenAI pentru afaceri globale, Anna Makanju, la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Recent, OpenAI a eliminat din termenii săi de serviciu interdicţia de a folosi inteligența artificială în aplicațiile militare.

Makanju a descris această decizie ca fiind parte a unei „actualizări mai ample” a politicilor firmei.

ADVERTISING

„Pentru că anterior am avut ceea ce era în esență o interdicție generală asupra armatei, mulți oameni au crezut că ar interzice multe dintre aceste cazuri de utilizare, despre care oamenii cred că sunt aliniate cu ceea ce vrem noi să vedem în lume”, a spus ea.

Dar OpenAI a menținut interdicția de a-și folosi tehnologia pentru a dezvolta arme, a distruge proprietăți sau a dăuna oamenilor, a declarat Makanju pentru Bloomberg.

Microsoft, cel mai mare investitor al OpenAI, are mai multe contracte de software cu forțele armate ale SUA și alte ramuri guvernamentale americane.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇