Lovitură grea pentru Amazon: Twitch a fost spart de hackeri, care au furat inclusiv codul sursă

Lovitură grea pentru Amazon: Twitch a fost spart de hackeri, care au furat inclusiv codul sursă
Foto: Facebook Twitch

Hackerii au dobândit acces la infrastructura internă a serviciului de streaming deţinut de Amazon şi au intrat în posesia unor mari cantităţi de date, inclusiv a codului sursă.

Un mesaj postat pe forumul 4chan a fost primul indiciu că Twitch a fost vizat de hackeri. Aceştia au lăsat de înţeles că au făcut o vizită Twitch şi au plecat cu mâna plină, după ce au creat un torrent cu 125GB de date aparţinând serviciului de streaming pentru jocuri.

Printre datele furate se numără informaţii despre sumele plătite creatorilor de conţinut, produse aflate în dezvoltare şi, nici mai mult, nici mai puţin, codul sursă al platformei.

ADVERTISING

Practic, Twitch a fost un fel de bufet “all you can eat” pentru hackeri şi este posibil ca cei 125GB să fie doar parte a prăzii obţinute.

Din torrent-ul postat de hackeri s-a aflat că Amazon lucrează la un magazin de jocuri care să concureze cu Steam.

Twitch a confirmat, ulterior, hack-ul, ceea ce înseamnă că fie compania a ştiut, dar nu a anunţat incidentul până atunci, fie nici nu şi-a dat seama şi a aflat, la fel ca toţi ceilalţi, direct de la hackeri.

Oricare ar fi situaţia, hack-ul va avea efecte grave pentru serviciul deţinut de Amazon. De cealaltă parte, utilizatorilor li se recomandă să-şi schimbe parolele.

ADVERTISING

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇