Facebook va eticheta toate postările despre vaccinurile împotriva COVID

Facebook va eticheta toate postările despre vaccinurile împotriva COVID

Facebook, companie care a fost criticată de legislatori şi de oameni de ştiinţă pentru că permite ca dezinformarea legată de vaccinarea împotriva COVID-19 să se răspândească pe platformele sale, a anunţat luni că ia măsuri.

Mai exact, a început să adauge etichete la postările în care se discută despre siguranţa vaccinării şi spune că în curând va eticheta toate postările despre vaccinuri, relatează Reuters.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Compania de social media a anunţat într-o postare că lansează totodată un instrument în Statele Unite pentru a le oferi oamenilor informaţii despre locurile în care se pot vaccina şi că va adăuga pe Instagram o secţiune cu informaţii despre vaccinarea împotriva noului coronavirus.

Fake news îmbrăcat în ”îngrijorări”?

Afirmaţii false şi conspiraţii despre vaccinuri s-au răspândit pe platformele de socializare în timpul pandemiei de coronavirus.

Chris Cox, şeful departamentului de Dezvoltare Produse în cadrul Facebook, a declarat într-un interviu că Facebook a luat "foarte în serios" afirmaţiile virale false, însă a subliniat că există "o zonă gri imensă formată din oameni cu îngrijorări ... pe care unii le numesc dezinformare, iar alţii îndoieli".

"Cel mai bun lucru pe care îl poţi face în acea imensă zonă gri este doar să prezinţi informaţii documentate într-un mod util, să iei parte la conversaţie şi să o faci cu experţi în sănătate", a adăugat el.

Compania a declarat că etichetează postările de pe Facebook şi Instagram care discută despre siguranţa vaccinurilor cu un text în care se afirmă că vaccinurile trec prin teste de siguranţă şi eficacitate înainte de aprobare.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!