Cum poți afla dacă ai fost afectat de scurgerea masivă de informații de la Facebook

Cum poți afla dacă ai fost afectat de scurgerea masivă de informații de la Facebook

În weekend, experții în securitate cibernetică au dezvăluit că informațiile personale de la peste 533 de milioane de utilizatori Facebook au fost scurse de hackeri într-un forum online. Iată cum poți afla dacă și contul tău se află printre cele afectate.

Datele care au ajuns online includ adrese de e-mail, numere de telefon, numele complet, locațiile și zilele de naștere ale utilizatorilor.

Facebook a transmis că scurgerea masivă provine de la o problemă din 2019, care a fost remediată de atunci.

Totuși, informațiile nu mai pot fi recuperate acum. Peste 30 de milioane de conturi din Statele Unite au fost afectate, iar Facebook nici măcar nu s-a deranjat să-i ajute pe internauți să afle dacă au fost sau nu afectați de scurgerea de informații.

ADVERTISING

Scurgere masivă de informații: Datele personale ale peste 533 de milioane de utilizatori Facebook au ajuns pe un forum online

Însă CNN a găsit un site care poate verifica acest lucru: haveibeenpwned.com. Cine e curios poate intra pe site și nu are decât să-și introducă adresa de e-mail, pentru a verifica dacă este printre cele ajunse pe acel forum online. Atenție! Este vorba despre adresa de e-mail aferentă contului de Facebook.

De menționat este că, totuși, din cele 533 de milioane de conturi doar în cazul a 2,5 milioane a fost furată și adresa de e-mail.

ADVERTISING

Conform unor calcule CNN, ai mai puțin de 0,5% șanse să te regăsești pe acest site, chiar dacă ai aproximativ 20% șanse să fii unul dintre utilizatorii afectați.

Acum, creatorul site-ului, expertul în securitate Troy Hunt, spune că se gândește să adauge și posibilitatea de verificare a numărului de telefon.

Luăm în considerare asta, pentru că fiecare cont afectat are și numărul de telefon. În schimb, doar 2,5 milioane de conturi aveau adresa de e-mail.

Troy Hunt

Deși aceste date sunt din 2019, ar putea fi în continuare valoroase pentru hackeri și infractori cibernetici, cum ar fi cei care comit furturi de identitate.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇