Cioloș se întâlnește azi cu liderii PNL, UDMR şi minorităţilor naţionale. Nu exclude un Guvern USR, dacă negocierile eșuează

Cioloș se întâlnește azi cu liderii PNL, UDMR şi minorităţilor naţionale. Nu exclude un Guvern USR, dacă negocierile eșuează

Premierul desemnat Dacian Cioloş se va întâlni, miercuri, cu liderii PNL, UDMR şi minorităţilor naţionale pentru o primă discuţie în vederea formării unei majorităţi parlamentare.

Negocierile vor avea loc doar cu preşedinţii partidelor care au format coaliţia de guvernare (Florin Cîţu, Kelemen Hunor, Varujan Pambuccian şi Dacian Cioloş), fără echipele de negociere.

"Asta a fost propunerea domnului preşedinte Florin Cîţu şi, evident, am acceptat-o, pentru că vreau să avem această discuţie indiferent de formă.

ADVERTISING

E important să ne vedem, să discutăm direct şi să vedem care e deschiderea, apetitul colegilor din coaliţie să reîncepem discuţiile serioase, ca să ştim şi noi ce avem de făcut", a declarat Cioloș, la B1 TV.

PNL nu va vota Guvernul Cioloș

Liderii PNL, reuniţi marţi seară în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN), au discutat despre criza politică, fără a lua însă o decizie prin vot, au declarat surse participante la reuniune pentru News.ro.

Potrivit acestora, la discuţiile de azi cu Dacian Cioloş, liberalii vor pleca de la premisa exprimată public de Florin Cîţu încă de luni seară: USR să-şi caute o majoritate alături de PSD şi AUR, partidele care au demis Guvernul prin moţiune de cenzură.

ADVERTISING

Înaintea BPN, deputații liberali s-au reunit în ședință și au fost informaţi să nu voteze Cabinetul Cioloș, au declarat surse din PNL pentru SpotMedia.ro.

UDMR vrea cu USR, dacă vine și PNL

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că refacerea coaliţiei de guvernare „este posibilă numai dacă toţi care au fost prezenţi la negocierile din decembrie anul trecut vor face parte din aceasta, adică PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale”.

"Miercuri vom participa la întâlnirea la care Dacian Cioloş a invitat PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale. Vom asculta cu atenţie propunerea preşedintelui USR: programul de guvernare, strategia propusă pentru atingerea obiectivelor asumate în programul de guvernare, dar şi componenţa noului Cabinet, după care vom decide despre sprijinirea noului guvern.

ADVERTISING

Refacerea coaliţiei este posibilă numai dacă toţi care au fost prezenţi la negocierile din decembrie anul trecut vor face parte din aceasta, adică: PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale", a scris liderul UDMR, marţi seara, pe pagina sa de Facebook.

Cioloş nu exclude ipoteza unui guvern minoritar al USR

Premierul desemnat Dacian Cioloş afirmă că, dacă PNL şi UDMR nu vor dori refacerea coaliţiei de guvernare alături de USR, formaţiunea politică pe care o conduce va prezenta Parlamentului o formulă de guvern şi un program politic.

Cioloş susţine că "nu este cazul" ca USR să poarte negocieri pentru formarea unei majorităţi alături de PSD şi AUR.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇