Cioloş se va întâlni miercuri doar cu preşedinţii partidelor care au fost în coaliţie, fără echipele de negociere. A fost propunerea lui Cîțu

Cioloş se va întâlni miercuri doar cu preşedinţii partidelor care au fost în coaliţie, fără echipele de negociere. A fost propunerea lui Cîțu

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat că miercuri va avea o întâlnire doar cu preşedinţii partidelor care au format coaliţia de guvernare, fără echipele de negociere.

„Asta a fost propunerea domnului preşedinte Florin Cîţu şi, evident, am acceptat-o, pentru că vreau să avem această discuţie indiferent de formă.

E important să ne vedem, să discutăm direct şi să vedem care e deschiderea, apetitul colegilor din coaliţie să reîncepem discuţiile serioase, ca să ştim şi noi ce avem de făcut", a declarat Cioloș la B1Tv.

El a menţionat că USR are toată deschiderea pentru a se reface coaliţia de guvernare.

"Nu ştiu care este strategia politică şi care sunt obiectivele PNL şi UDMR. Până la urmă, suntem într-o fază în care putem construi parteneriate, dar fiecare îşi asumă propriile decizii, aşa cum noi ne asumăm decizia de a propune un premier şi de a propune o soluţie în această perioadă de criză, chiar dificilă, în situaţia în care alţii fug. (…)

Când dai afară un ministru fără să îţi consulţi partenerul, când forţezi ordinea de zi a guvernului cu un proiect de 10 miliarde, nu ştiu dacă e dat foc la casă sau altceva şi cine a dat foc la casă şi cine a plecat din casa care luase foc deja. Lucrurile astea le-am discutat deja, sunt în spate, a fost un vot în Parlament în legătură cu premierul Cîţu, dar acum, cu preşedintele PNL Cîţu, dacă îşi doreşte, putem să discutăm şi să găsim soluţii", a afirmat Cioloş.

Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunțat marți că, deși are doar 10 zile să formeze noul guvern și să obțină votul Parlamentului, primele negocieri au fost stabilite pentru miercuri seară, la 48 de ore de la desemnare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇