Kelemen Hunor: Vom asculta propunerea preşedintelui USR, apoi decidem dacă sprijinim noul Guvern

Kelemen Hunor: Vom asculta propunerea preşedintelui USR, apoi decidem dacă sprijinim noul Guvern

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că refacerea coaliţiei de guvernare „este posibilă numai dacă toţi care au fost prezenţi la negocierile din decembrie anul trecut vor face parte din aceasta, adică PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale”.

"Miercuri vom participa la întâlnirea la care Dacian Cioloş a invitat PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale. Vom asculta cu atenţie propunerea preşedintelui USR: programul de guvernare, strategia propusă pentru atingerea obiectivelor asumate în programul de guvernare, dar şi componenţa noului Cabinet, după care vom decide despre sprijinirea noului guvern.

Refacerea coaliţiei este posibilă numai dacă toţi care au fost prezenţi la negocierile din decembrie anul trecut vor face parte din aceasta, adică: PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale", a scris liderul UDMR, marţi seara, pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, "un lucru este sigur: următorul premier trebuie să gestioneze în mod prioritar patru domenii - trebuie să învingă valul 4 al pandemiei, trebuie să rezolve problema preţurilor galopante la energie, trebuie să pregătească bugetul pe anul 2022 şi proiectele asumate din PNRR".

Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunțat marți că, deși are doar 10 zile să formeze noul guvern și să obțină votul Parlamentului, primele negocieri au fost stabilite pentru miercuri seară, la 48 de ore de la desemnare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇