Babilonia continuă în coaliție: Firea explică de ce Daniel Băluță și Robert Negoiță strâng din nou semnături, pentru a putea candida

Babilonia continuă în coaliție: Firea explică de ce Daniel Băluță și Robert Negoiță strâng din nou semnături, pentru a putea candida

Haosul de la nivelul coaliţiei continuă.

Alianța dintre PSD şi PNL înregistrată la nivelul Capitalei este acum desființată, iar cei care şi-au depus deja candidatura trebuie să repete strângerea de semnături, pentru că vechiul protocol a devenit peste noapte nul.

"Victime" sunt Daniel Băluţă şi Robert Negoiţă, primari care deja şi-au depus candidaturile.

Totul merge pe repede înainte pentru că semnăturile trebuie depuse până marţi, 30 aprilie, care este termenul limită pentru înregistrarea candidaturilor.

Gabriela Firea, noul candidat PSD, a explicat, joi, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria Capitalei au fost "declinate", aşa că au fost semnate noi protocoale "adecvate situaţiei la zi".

ADVERTISING

"Am discutat dimineaţă cu juriştii noştri. Aseară s-au luat decizii în cadrul Biroului Electoral Municipal. Într-adevăr, acum suntem într-o altă situaţie. Noi aveam un protocol pentru a candida în comun PSD-PNL. Acum suntem într-o altă situaţie, în sensul că noi aveam un protocol pentru a candida în comun PSD-PNL atât la Primăria Capitalei, Consiliul General, primăriile de sector şi consiliile locale de sector. Acum avem o situaţie nouă, urmare a deciziei coaliţiei: se candidează separat doar la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti, deci primari-candidaţi pentru Primăria Capitalei şi Consiliul General şi acest lucru a trebuit să necesite o schimbare de abordare.

Am declinat vechiul protocol, avem noi protocoale, adecvate situaţiei la zi. (…) Avem acum protocoalele pentru Primăria Capitalei şi pentru primăriile de sector. Le-am semnat şi eu, şi colegii mei de la cele şase sectoare, la fel şi partenerii de la PNL, acolo unde a fost cazul".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Firea a precizat că tocmai terminase de adunat semnături pentru medicul Cîrstoiu sub sigla celor două partide. Acum ea şi Sebastian Burduja o iau de la capăt. Fiecare cu sigla lui, îşi va strânge semnăturile.

"Într-adevăr, colegii noştri Daniel Băluţă şi Robert Negoiţă strâng acum din nou semnături, dar nu este nicio problemă. Dacă ar fi să semneze doar membrii noştri de partid, dar plus de asta sunt şi simpatizanţi care doresc, de asemenea, să vină să ajute cu semnături… Şi eu, de asemenea, în această perioadă îmi strâng semnături pentru candidatură, fiindcă eu şi colegii mei am strâns semnături pentru domnul doctor Cîrstoiu şi tocmai îndeplinisem numărul legal necesar.

ADVERTISING

Acum am luat-o de la zero, pentru că nu puteam să folosim acele semnături, deoarece erau pentru altă persoană şi cu două sigle, ale PSD şi PNL. Acum avem tabel pentru mine şi doar cu sigla PSD.

Acelaşi lucru îl face şi domnul Burduja, strânge semnături prin colegii domniei sale cu sigla PNL şi cu alt cap de tabel. Cu siguranţă, vom fi în regulă, legali, regulamentari", a spus Firea, citată de Agerpres.

Coaliţia PSD - PNL a decis, luni noaptea, să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian Burduja (PNL), pentru a maximiza electoratele celor două partide.

Ulterior, premierul Marcel Ciolacu a promis că se va implica personal în strângerea de semnături pentru candidatura Gabrielei Firea la Bucureşti, după ce luni de zile i-a refuzat susţinerea PSD.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇