Zeci de persoane au participat la aprinderea luminilor din bradul de Crăciun din faţa Primăriei Arad (Video)

Zeci de persoane au participat la aprinderea luminilor din bradul de Crăciun din faţa Primăriei Arad (Video)

Zeci de persoane, între care mulţi copii, au participat, joi seară, la aprinderea luminilor din bradul de Crăciun instalat în faţa Primăriei Arad, eveniment la care a fost prezent şi primarul oraşului, Călin Bibarţ.

Primăria Arad anunţase anterior că luminile bradului vor fi aprinse în acest an fără cadru festiv de către primar, „dar şi de către fiecare arădean în parte”, prin intermediul unei aplicaţii online unde putea fi apăsat un buton virtual.

„Ne-am gândit la o soluţie deosebită, dar sigură pentru evenimentul mult aşteptat, aprinderea luminilor bradului de Crăciun. Am creat o platformă prin care arădenii pot fi parte activă a acestui moment festiv. Invit toţi arădenii să acceseze linkul şi să dea start magiei sărbătorilor de iarnă”, afirmase primarul într-un comunicat de presă transmis cu câteva ore înainte de începerea evenimentului.

ADVERTISING

Comunicatul mai arăta că "este pentru prima dată în ultimii ani când cei mici nu vor putea fi prezenţi pe platoul din faţa Palatului Administrativ la mult aşteptata festivitate a finalului de an".

Rondul de seară: - Aprindem beculețele în pomul de Crăciun

Posted by Calin Bibart on Thursday, December 3, 2020

Totuşi, în faţa Primăriei Arad se aflau, la ora 19,00, zeci de persoane care aşteptau aprinderea luminilor de către primar, care avea în mână o telecomandă. Edilul, lângă care se afla şi un bărbat costumat în Moş Crăciun, a aprins luminile la ora 19,00.

ADVERTISING

"Încercăm să păstrăm şi distanţare socială. Din păcate, n-am putut să facem ca în fiecare an, cu scenă, colinde, cadouri, încercăm să ne adaptăm la condiţii", a spus Călin Bibarţ după ce a aprins luminile.

Edilul a urcat apoi pe o bicicletă (foto) şi a pedalat pentru a produce electricitatea necesară care alimenta luminile dintr-un pom de Crăciun mai mic, amplasat lângă cel de peste 20 de metri înălţime. 

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇