Zăpada şi viscolul provoacă probleme în trafic: A1 şi A2 sunt blocate de tiruri

Zăpada şi viscolul provoacă probleme în trafic: A1 şi A2 sunt blocate de tiruri

Chiar dacă nu a nins mult, zăpada a provocat probleme marţi dimineaţă în traficul pe unele autostrăzi şi drumuri naţionale.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe A1 București – Pitești, la kilometrul 52 (în localitatea Corbii Mari din Dâmbovița), sensul către Capitală, traficul este blocat din cauza unui autotren care a derapat și a rămas imobilizat în glisiera mediană.

Alt autotren care a derapat a blocat şi A2 București-Constanța, la kilometrul 24 (în localitatea Brănești din Ilfov), pe sensul către litoral.

ADVERTISING

Poliţiştii menţionează că pe cele trei autostrăzi care pleacă din Bucureşti este carosabilul umed, chiar acoperit de zăpadă pe A1 şi A2. În plus, pe A2, încă ninge.

Ninsori şi viscol în mare parte din ţară. În unele zone se va forma polei, inclusiv la Bucureşti

În ce priveşte drumurile naţionale, situaţia este următoarea:

În județul Prahova, pe DN1A de la km 138 (din localitatea Valea Popii) și până la km 160 (Cheia), pe anumite tronsoane, carosabilul este parțial acoperit cu zăpadă.

În județul Argeș, pe DN7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, la km. 152 (în localitatea Vărzaru), din cauza unui autotren rămas imobilizat, sensul către Vâlcea este blocat, circulându-se pe dirijat pe un sens. Din această cauză, s-au format coloane de vehicule, pe ambele sensuri, pe aproximativ 2 km.

ADVERTISING

În plus, sunt tronsoane rutiere, situate în zona montană, puțin circulate, unde pe suprafața de rulare se găsește un strat de zăpadă, de aproximativ  1- 2 cm:

- DN 67D km 58+000 - 73+830 Obarsia Closani - Cerna Sat, jud. Gorj;

- DN 67C km 26+000 - 34+800 Novaci-Ranca, jud. Gorj;

- DN 7A km 45+000 - 86+601 Voineasa, jud. Vâlcea - limita jud. Hunedoara.

Meteo: Vin ninsorile dar nu țin mult

Cum va fi vremea până pe 13 decembrie: Un nou episod de ninsori peste România, apoi se încălzeşte mult

Vremea în decembrie: Ninge de Crăciun? Avem Revelion cu zăpadă?

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇