Vlad Voiculescu a fost amendat cu 1.500 de lei pentru că nu a purtat mască pe holurile Parlamentului

Vlad Voiculescu a fost amendat cu 1.500 de lei pentru că nu a purtat mască pe holurile Parlamentului

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost amendat cu 1.500 de lei pentru că nu a purtat mască de protecţie COVID-19, pe holurile Parlamentului.

„Direcţia Generală de Poliţiei a Municipiului Bucureşti vă informează că pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, un membru al Guvernului a fost sancţionat contravenţional, cu suma de 1.500 lei, pentru neportul măştii de protecţie”, a transmis Poliţia Capitalei, fără să spună numele persoanei sancționate.

ADVERTISING

Potrivit televiziunilor de știri, este vorba despre ministrul Sănătății.

Miercuri, Vlad Voiculescu a declarat ca a cerut să fie amendat, după ce a fost fotografiat luni, fără mască.

„Este absolut necesar ca oamenii să respecte regulile, oamenii, companiile, partidele politice în ansamblul lor sau politicienii, este necesar atât să respecte regulile, cât şi să îndemne pe toată lumea să facă lucrul acesta. În sensul acesta, am luat legătura şi eu şi m-am cerut amendat.

Voi contribui la bugetul statului şi îmi cer încă o dată scuze pentru o neatenţie vinovată de altfel”, a afirmat Vlad Voiculescu.

ADVERTISING

Întrebat unde a sunat pentru a cere să fie amendat, Voiculescu a spus că nu știe pentru că, de fapt, echipa sa de consilieri s-a ocupat.

„Cred că echipa mea a luat legătura cu cineva la poliţie sau la prefectură. Nu ştiu ce valoare are. Ştiu doar că voi primi o amendă. Sper să fie cât mai mică”, a precizat ministrul Sănătății.

Și Raluca Turcan a cerut să fie amendată

Și ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat, miercuri, că a cerut să fie amendată după ce în presă au apărut fotografii cu ea fără mască la un eveniment în aer liber.

ADVERTISING

„Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenție, pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare„, a scris Turcan pe Facebook.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇