Violeta Vijulie, din nou în fruntea ANFP: Nominalizarea mea de două ori în mai puţin de un an confirmă recunoaşterea profesionalismului meu

Violeta Vijulie, din nou în fruntea ANFP: Nominalizarea mea de două ori în mai puţin de un an confirmă recunoaşterea profesionalismului meu

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici este condusă, din nou, de Violeta Vijulie, după eliberarea din funcţie a lui Liviu Mălureanu, propus de USR PLUS.

Vijulie, care a mai ocupat această funcție din 30 octombrie 2020 și până în februarie 2021, când coaliția de guvernare a decis ca acest post să revină USR PLUS, a transmis că va continua reformele pe care le-a început.

“Am revenit la conducerea ANFP hotărâtă să continui reforma funcţiei publice, pe care am gândit-o împreună cu echipa ANFP. Consider că nominalizarea mea în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, de două ori în mai puţin de un an, confirmă recunoaşterea profesionalismului meu şi încrederea de care mă bucur în rândul Partidului Naţional Liberal.

Îi asigur pe toţi acei funcţionari publici care îşi desfăşoară activitatea cu seriozitate şi determinare, de respectul meu şi de tot sprijinul în dezvoltarea unei cariere frumoase, care să-i facă mândri şi să le aducă prestigiul pe care îl merită. Corpul funcţionarilor publici trebuie să nască lideri, care să îşi asume efortul de a aduce sistemul din România la standarde occidentale. Sunt aici ca să fac acest lucru posibil!”, a declarat Violeta Vijulie, potrivit News.ro.

Preşedintele ANFP a transmis că va continua implementarea proiectelor importante, începute în perioada primului mandat la conducerea Agenţiei:

  • crearea E-bugetar - baza de date cu toţi bugetarii din România,
  • operaţionalizarea Concursului Naţional de recrutare a personalului din administraţia publică,
  • întărirea parteneriatului stat – academie – ONG – companie,
  • profesionalizarea resursei umane,
  • introducerea inteligenţei artificiale la scară largă în administraţie,
  • atragerea masivă de fonduri europene.

Amintim că premierul Florin Cîțu l-a demis, luni, pe Liviu Mălureanu, vicepreședinte al USR, din funcția de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

În locul său a fost numită Violeta Vijulie, potrivit unui ordin semnat de premier și publicat în Monitorul Oficial. Violeta Vijulie este membru PNL din anul 2003.

Citește și:

Iată și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇