Scrisoare din partea prefecților și subprefecților demiși: Cîțu transformă totul într-un joc politic cu miză proprie

Scrisoare din partea prefecților și subprefecților demiși: Cîțu transformă totul într-un joc politic cu miză proprie

Cei 42 de prefecți și subprefecți demiși joi de Florin Cîțu au transmis vineri o scrisoare deschisă în care îl acuză pe premier de iresponsabilitate și că pune propriile interese înaintea celor ale țării.

citizen

”Ne-am făcut treaba până în ultimul moment. Am considerat că angajamentele luate în fața românilor sunt mai presus de orice criză declanșată de Florin Cîțu. Am făcut tot ceea ce a depins de noi pentru a lua cele mai bune măsuri în teritoriu, în contextul unei crize pandemice care încă nu a ajuns la final și care, în continuare, are nevoie de soluții în plan local.

Am urmărit să punem în aplicare programul de guvernare cât am putut de bine pentru că reformele asumate nu suportă amânare. Ceea ce traversăm astăzi, cu consecințe nu doar în plan politic, ne arată nu doar iresponsabilitatea unui premier, ci și riscul la care România este supusă în fiecare zi care trece cu Florin Cîțu la conducerea guvernului”, își încep foștii prefecți și subprefecți scrisoarea.

citizen

Aceștia spun că modul în care a acționat Cîțu le-a demonstrat că experiența, pregătirea profesională și performanța nu sunt lucruri care contează pentru premier.

”Gestul premierului de ne elibera din funcții fără explicații sau motive care să aibă la bază orice fel de analiză a performanțelor noastre ca prefecți ne arată, încă o dată, că premierul nu ia în serios actul guvernării, ci transformă totul într-un joc politic cu miză proprie. Ne-a arătat, totodată, că pregătirea profesională a fiecăruia dintre noi și aportul pe care l-am adus în tot acest timp în activitatea noastră nu contează pentru actualul premier.

citizen

Comportamentul iresponsabil al premierului ne-a sudat, însă, și mai tare echipa, iar depunerea moțiunii de cenzură împotriva sa o susținem pe deplin pentru că este singura soluție pe care o avem în acest moment pentru a depași cât mai repede această criză politică. Rămânem aceiași oameni hotărați să schimbăm administrația asta fie dinăuntru, fie dinafara ei. Modernizarea României merge mai departe”, se mai arată în scrisoare.

Amintim că Florin Cîțu a anunțat joi, după ședința de guvern, că i-a demis pe toți cei 42 de prefecți și subprefecți USR PLUS. El a precizat că nu va face nicio numire în loc, ci atribuțiile prefecțiilor vor fi preluate de subprefecți.

Cîțu anunțase anterior că lui i se pare normal ca dacă un partid nu mai e la guvernare să plece și toți oamenii acelei formațiuni.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇