Vești bune despre tratamentul împotriva Covid-19, dar și despre vacanțele în Bulgaria

Vești bune despre tratamentul împotriva Covid-19, dar și despre vacanțele în Bulgaria

Europa a primit una dintre cele mai bune vești, în ultimele ore, aceea că vom avea, în sfârșit, cantități suficiente de tratament pentru coronavirus. Pe plan local, o veste bună e că Bulgaria nu mai cere niciun document pentru români, la intrarea în țară.

Nu în ultimul rând, în cele ce urmează aflăm cum putem să avem grijă de ursuleții din munții Hășmaș, din confortul casei noastre.

Românii pot intra în Bulgaria și fără declarație pe propria răspundere

Vești bune pentru cei care plănuiau o deplasare până la vecinii bulgari. Declarația pe propria răspundere la intrarea în Bulgaria a fost eliminată de autoritățile din țara vecină.

ADVERTISING

Astfel, pe lângă faptul că românii nu au nevoie de test PCR pentru a merge la sud de Dunăre, un nou document publicat de Ambasada României în Bulgaria arată că a fost eliminată și cerința completării declarației pe propria răspundere.

Acord între Gilead Sciences și Comisia Europeană pentru furnizarea remdesivir în UE

Compania Gilead Sciences și Comisia Europeană (CE) au ajuns la un acord important care va asigura, în următoarele luni, furnizarea medicamentului Veklury (remdesivir), prima opțiune de tratament antiviral aprobat pentru tratarea COVID – 19, pentru pacienții din statele UE și ai Marii Britanii.

ADVERTISING

În plus, cantitatea produsă de companie începând cu luna octombrie va satisface în timp real cererea de remdesivir la nivel global.

Se lansează Bearflix, primul serviciu de streaming care ajută urșii orfani

World Wildlife Fund (WWF) România anunță că se lansează Bearflix, primul serviciu video de streaming care ajută ursuleții orfani.

Bearflix este primul serviciu de streaming cu o cauză nobilă – să ajute urșii orfani care ajung la Centrul de Reabilitare Bear Again, unic în Europa. Înființat în 2004, în munții Hășmaș, acesta a salvat și reabilitat peste 150 de urși orfani.

ADVERTISING

Abonamentele pornesc de la 5 dolari pe lună și pot ajunge la 20 de dolari, iar fiecare abonament ajută intr-un fel sau altul ursuleții de la Bear Again.

Citește și:

Vești bune: Vara asta nu ne plictisim. Ne distrăm în siguranță

Vești bune: Avem tot mai mulți zimbri liberi și telefoane tot mai ușor de încărcat


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇