Sentințe în dosarul Ferma Băneasa: Ani buni de închisoare pentru Remus Truică și Prințul Paul. Dan Andronic, închisoare cu suspendare UPDATE Truică, ridicat de polițiști, Prințul Paul nu e de găsit

Sentințe în dosarul Ferma Băneasa: Ani buni de închisoare pentru Remus Truică și Prințul Paul. Dan Andronic, închisoare cu suspendare <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Truică, ridicat de polițiști, Prințul Paul nu e de găsit

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat joi verdictul final în dosarul Ferma Băneasa: omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la şapte ani de închisoare, israelienii Benjamin Steinmetz şi Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Prinţul Paul – trei ani şi patru luni.

De asemenea, jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, relatează G4Media.

ID29689_INQUAM_PHOTOS_OCTAV_GANEA_E
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Decizia este definitivă.

Remus Truica a fost condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul ferma Baneasa. Silberstein și Steinmetz- câte 5...

Posted by Ionela Arcanu on Thursday, December 17, 2020

În 27 iunie 2019, Curtea de Apel Braşov l-a condamnat pe omul de afaceri Remus Truică la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani în dosarul retrocedării Pădurii Snagov.

În acelaşi dosar, Prinţul Paul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

UPDATE 22:12 - Prințul Paul, dat în urmărire internațională

ADVERTISING

Poliţiştii care au mers la reşedinţa din Capitală a prinţului Paul nu l-au găsit pe acesta, acolo aflându-se doar soţia sa, informeaza News.ro.

"Cu privire la persoana condamnată la pedeapsa cu închisoarea, având în vedere că nu a fost găsită la domiciliu, se demarează procedura punerii în urmărire. Se demarează activitatea de obţinere a mandatului european de arestare şi implicit a urmăririi internaţionale", a arătat Poliţia Capitalei.

UPDATE 21:50 - Remus Truică a fost luat de acasă de polițiști

Polițiștii din Ilfov l-au luat, joi seara, de acasă pe omul de afaceri Remus Truică, informeaza Mediafax. Potrivit IPJ Ilfov, polițiștii din stațiunea Snagov au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, condamnat la 7 ani închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. Conform unor surse judicire este vorba de omul de afaceri Remus Truică. Acesta urmează să fie dus la sediul Poliției pentru îndeplinirea tuturor formalităților.

ADVERTISING

Dosarul Ferma Băneasa

În 18 mai 2016, omul de afaceri Remus Truică, prinţul Paul şi alte 20 de persoane, între care trei cetăţeni israelieni şi jurnalistul Dan Andronic, au fost trimişi în judecată în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov.  

Omul de afaceri Remus Truică a fost acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, iar prinţul Paul a fost acuzat de cumpărare de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată şi complicitate la abuz în serviciu.  

Potrivit DNA, acuzaţiile reţinute în sarcina inculpaţilor vizează infracţiuni comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), ”în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul Philippe Al României”.  

ADVERTISING

Procurorii DNA arătau că prinţul Paul i-a promis lui Truică şi asociaţilor acestuia din grupul infracţional o cotă parte importantă, între 50 la sută şi 80 la sută, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România, iar ulterior le-a transferat acestora bunurile pe măsura obţinerii lor, prin contracte fictive de vânzare-cumpărare cu Reciplia SRL.  

”Aceasta, pentru ca ei să intervină pe lângă funcţionari publici implicaţi în procedurile de retrocedare, prin influenţa avută în mod direct (fost şi actual consilier al primului ministru) şi indirect, prin intermediul relaţiilor pe care le au în lumea politică, în justiţie, la cel mai înalt nivel şi presă (relaţii de prietenie şi de afaceri cu membri ai Guvernului, parlamentari, funcţionari autorităţi publice, cu persoane cu influenţă în presă, relaţii la ICCJ, contractarea serviciilor unei firme de avocatură de top), astfel încât aceştia, în mod nelegal, să determine obţinerea pe nedrept a bunurilor revendicate de Al României Paul Philipe”.  

DNA

După dobândirea Pădurii Snagov şi a Fermei Băneasa, acestea au fost transferate de prinţul Paul, prin contracte de vânzare-cumpărare, către Reciplia SRL, la preţuri mult subevaluate, disimulându-se natura ilicită a provenienţei.

Firma respectivă a vândut mai departe altor persoane, fără a încasa vreo sumă de bani.  

Prejudiciu de 145 de milioane de euro

Prin activitatea infracţională desfăşurată s-a reuşit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu statului de 9.523.769 de euro, precum şi a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului de 135.874.800 de euro, menţionau procurorii.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇