Urmează un miting de amploare la Washington. Gardul de protecţie de la Capitoliu va fi reinstalat provizoriu

Urmează un miting de amploare la Washington. Gardul de protecţie de la Capitoliu va fi reinstalat provizoriu

Poliţia Capitoliului va reinstala gardul de protecţie care a fost montat temporar în jurul sediului Congresului SUA după violenţele produse pe 6 ianuarie, decizia fiind luată în perspectiva unui protest programat pe 18 septembrie.

„Gardul va fi reinstalat pentru o zi sau două, iar dacă totul se va derula bine, va fi demontat”, a declarat Tom Manger, directorul Poliţiei Capitoliului, informează site-ul Axios.com.

Gardul va fi montat în jurul Congresului şi în perimetrul sediului Curţii Supreme de Justiţie.

ADVERTISING

Pe 18 septembrie este programat în centrul Washingtonului un miting de amploare în semn de solidaritate cu cei arestaţi după violenţele produse pe 6 ianuarie.

"Poliţia pare a fi foarte pregătită, mult mai bine decât înainte de 6 ianuarie. Cred că sunt pregătiţi pentru orice s-ar putea întâmpla", a comentat senatorul Chuck Schumer, liderul grupului democrat din Camera Reprezentanţilor.

Violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, în cursul unui miting al simpatizanţilor fostului preşedinte Donald Trump, s-au soldat cu cinci morţi şi aproximativ 150 de răniţi, în principal în rândul forţelor de ordine.

ADVERTISING

Citește mai mult despre asaltul de la Capitoliu:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇