Prima persoană condamnată pentru asaltul asupra Capitoliului scapă de închisoare

Prima persoană condamnată pentru asaltul asupra Capitoliului scapă de închisoare

Un judecător federal american a pronunţat, miercuri, prima pedeapsă legată de asaltul asupra Capitoliului, scutind de închisoare o femeie care a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Înainte de audiere, Anna Morgan-Lloyd a admis că a pătruns ilegal în sediul Congresului la 6 ianuarie, în momentul în care parlamentarii certificau victoria lui Joe Biden la prezidenţiale, notează AFP.

"Am fost acolo pentru a-mi arăta sprijinul faţă de preşedintele Donald Trump, mi-e ruşine că a devenit o asemenea etalare de violenţă", a declarat ea, miercuri, într-o audiere telefonică în faţa unui tribunal federal din Washington.

ADVERTISING

Venită din Indiana, această femeie de 49 de ani l-a ascultat pe Trump denunţând împotriva tuturor dovezilor "alegerile furate", înainte de a urma mulţimea partizanilor lui în templul democraţiei. Ea a rămas acolo doar zece minute şi nu a comis nicio degradare sau violenţă.

"A fost cea mai frumoasă zi din viaţa mea", a scris ea pe Facebook a doua zi.

Dar după arestarea sa, a cooperat cu justiţia, a prezentat scuze şi a început să lucreze pentru "a-şi revizui unele opinii", a spus avocata sa.

Ţinând cont de această schimbare, procurorii sugeraseră punerea ei în libertate condiţionată pe o perioadă de trei ani, cu obligaţia de a face muncă în folosul comunităţii şi de a plăti daune de 500 de dolari.

ADVERTISING

Judecătorul Royce Lamberth a urmat aceste recomandări, subliniind în acelaşi timp că ea a participat la "o crimă gravă". Această manifestaţie "nu a devenit violentă din întâmplare", a spus el.

Din ianuarie, poliţia federală încearcă să identifice cele aproximativ 800 de persoane implicate în asaltul asupra Capitoliului, care a şocat America.

Până în prezent, 500 au fost găsite şi inculpate pentru capete de acuzare mai mult sau mai puţin grele.

Pedeapsa pronunţată împotriva Annei Morgan-Lloyd duce la concluzia că acestea vor primi sentinţe proporţionale cu gravitatea faptelor lor, comentează AFP.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇