Patru poliţişti care au intervenit la asaltul asupra Capitoliului s-au sinucis

Patru poliţişti care au intervenit la asaltul asupra Capitoliului s-au sinucis

Poliţia din Districtul Columbia a anunţat că încă doi ofiţeri de poliţie care au răspuns la asaltul din 6 ianuarie de la Capitoliu s-au sinucis, ceea ce ridică la patru numărul de sinucideri înregistrate oficial, în rândul agenţilor care păzeau clădirea Congresului în ziua respectivă.

Unul dintre cei doi, care lucra în cadrul poliţiei metropolitane din D.C. (MPD) din mai 2003, a fost găsit mort, joi, în locuinţa sa. Al doilea, angajat al MPD din 2016, a fost găsit mort pe 10 iulie, a precizat un purtător de cuvânt, citat de Reuters.

Alţi doi ofiţeri care au răspuns la evenimentele din 6 ianuarie şi-au luat viaţa la câteva zile după eveniment.

Sute de susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump au luat cu asalt la 6 ianuarie clădirea Congresului, în încercarea de a opri certificarea de către legislativ a victoriei electorale a lui Joe Biden.

Patru oameni au murit în cursul asaltului. Un poliţist atacat de protestatari a murit a doua zi. Peste 100 de poliţişti au fost răniţi.

Într-o audiere încărcată de emoţii, săptămâna trecută, patru poliţişti au povestit unei comisii speciale a Camerei Reprezentanţilor că au fost bătuţi, ameninţaţi, li s-au adresat insulte rasiale şi s-au gândit că vor muri, în timp ce apărau Capitoliul de protestatari.

Citește mai multe despre asaltul de la Capitoliu:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇