Opt luni de închisoare pentru un protestatar care a luat cu asalt Capitoliul în ianuarie

Opt luni de închisoare pentru un protestatar care a luat cu asalt Capitoliul în ianuarie

Un bărbat din statul american Florida care a pătruns ilegal în Senatul SUA în cursul protestelor violente de pe 6 ianuarie având asupra sa un steag al echipei de campanie a fostului preşedinte Donald Trump a fost condamnat la opt luni de închisoare, informează agenţia Associated Press.

Paul Allard Hodgkins şi-a recunoscut vinovăţia şi a exprimat regret.

"Dacă aş fi avut cea mai vagă idee că protestele vor escalada în acel mod, nu m-aş fi aventurat mai departe de trotuarul de pe Strada Pennsylvania. A fost o decizie prostească", a afirmat protestatarul.

ADVERTISING

Procurorii ceruseră condamnarea la 18 luni de închisoare a protestatarului, argumentând că fiecare participant la violenţele de la Capitoliu a contribuit la producerea unei "ameninţări colective la adresa democraţiei", dar o instanţă judiciară din Washington D.C. a dispus o pedeapsă de opt luni în detenţie.

Fostul preşedinte Donald Trump a fost inculpat de Camera Reprezentanţilor pentru instigare la insurecţie, în cazul violenţelor produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, dar a fost achitat de Senat.

Donald Trump a fost acuzat că a pretins în mod repetat că a câştigat scrutinul prezidenţial şi a încurajat, prin discursul rostit pe 6 ianuarie în faţa simpatizanţilor adunaţi în zona Eclipse din centrul Washingtonului, acţiunile violente asupra Capitoliului, în timp ce Congresul valida victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu s-au soldat cu cinci morţi şi aproximativ 150 de răniţi, în principal în rândul forţelor de ordine.

Citește mai multe despre atacul asupra Capitoliului:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇