Un ofițer activ al Marinei americane a fost arestat în dosarul asaltului de la Capitoliu

Un ofițer activ al Marinei americane a fost arestat în dosarul asaltului de la Capitoliu

Un ofițer activ al Marinei americane (US Navy) a fost arestat, joi, în cazul asaltului de la Capitoliu, din luna ianuarie a acestui an.

Christopher Warnagiris este acuzat că a intrat violent în clădirea Capitoliului și a împins un ofițer de poliție pentru a putea deschide o ușă pentru alți protestatari.

Warnagiris este maior și are 40 de ani, fiind staționat la baza militară Quantico din Virginia.

El nu este primul membru activ al forțelor armate americane pus sub acuzare în legătură cu evenimentele din 6 ianuarie, dar este primul arestat, scrie CBS News.

ADVERTISING

Sub acuzare sunt puși cel puțin 44 de membri ai forțelor armate ale SUA.

Ce a făcut militarul

Procurorii spun că, în timpul asaltului, Warnagiris a fost în fruntea unui grup de protestatari care a spart o barieră formată din polițiști ce păzea una dintre intrările clădirii Congresului.

De altfel, militarul este cel care a intrat primul în clădire, fiind urmat apoi de alți manifestanți, ”unul câte unul”. Fiecare manifestant s-a luptat să spargă bariera de ofițeri care păzea clădirea.

De asemenea, Warnagiris i-a ajutat pe alții și i-a tras în interior. El s-a pus în colțul ușii și a ținut-o deschisă, astfel încât să intre și restul oamenilor.

ADVERTISING

”Când un ofițer de poliție a încercat să închidă ușile pentru a opri fluxul de oameni să intre în clădire, Warnagiris a continuat să împingă ușa”, susțin procurorii.

În acel moment, polițistul i-a spus lui Warnagiris să se dea din dreptul ușii, dar acesta nu s-a supus și, în plus, l-a împins pe ofițer și a continuat să țină ușa deschisă.

Warnagiris activează în Armată din 2002 și deține gradul de maior din 2013. Este specializat ca ofițer de artilerie de teren și a avut misiuni în Irak sau Afganistan.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇