Poliţistul decedat după asaltul asupra Capitoliului a murit din cauze naturale

Poliţistul decedat după asaltul asupra Capitoliului a murit din cauze naturale

Polițistul american decedat a doua zi după ce manifestanţi pro-Trump au luat cu asalt Capitoliul în 6 ianuarie a murit din cauze „naturale”.

El a suferit două accidente vasculare cerebrale (AVC), potrivit raportului de autopsie publicat luni, notează AFP.

Soarta lui Brian Sicknick i-a emoţionat pe mulţi americani, şocaţi de atacul împotriva sediului Congresului. Corpul său a fost expus la Capitoliu, iar Joe Biden i-a dus un omagiu la faţa locului.

Surse anonime, citate de New York Times, au afirmat mai întâi că a fost lovit cu un stingător, o versiune a faptelor respinsă ulterior. Moartea sa rămăsese un mister, la mai mult de trei luni de la incident.

ADVERTISING

Brian Sicknick a suferit două accidente vasculare cerebrale, a concluzionat în cele din urmă medicul legist al capitalei federale Washington, Francisco J. Diaz.

La 6 ianuarie, în jurul orelor 14:20, poliţistul a fost stropit cu o substanţă chimică "afară", în faţa Capitolului. Apoi, în jurul orelor 22.00, Brian Sicknick, 42 de ani, s-a prăbuşit în incinta Capitoliului înainte de a fi dus cu ambulanţa la un spital din Washington.

El a decedat a doua zi, 7 ianuarie, "în jurul orelor 21.30", la spital.

ADVERTISING

"Circumstanţele decesului: naturale", a concluzionat medicul legist.

La 15 martie, autorităţile americane au inculpat doi bărbaţi, acuzaţi că l-au stropit cu un "spray anti-urs", un aerosol puternic folosit în zonele sălbatice din Statele Unite pentru a respinge aceste mamifere mari.

Citește mai multe despre asaltul asupra Capitoliului, din luna ianuarie:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇