Asaltul de la Capitoliu: Primul fost oficial care a fost arestat pentru implicare

Asaltul de la Capitoliu: Primul fost oficial care a fost arestat pentru implicare

Federico Klein, un apropiat al fostului președinte american Donald Trump, a fost arestat în legătură cu asaltul asupra Capitoliului, din 6 ianuarie. Klein a fost consilier al Departamentului de Stat.

Este primul fost oficial care a fost arestat pentru implicarea în violențele de la Capitoliu, notează Politico.

Klein, în vârstă de 42 de ani, a fost arestat în Virginia, a declarat Samantha Shero, purtător de cuvânt al Biroului FBI din Washington.

Momentan, nu se cunosc toate detaliile despre acuzațiile împotriva lui.

ADVERTISING

Klein a lucrat la campania din 2016 a lui Trump și apoi a fost angajat la Departamentul de Stat.

El a lucrat o vreme în Biroul de Afaceri Externe pentru Brazilia și Conul Sudic, înainte de a fi transferat la biroul care gestionează cererile din Legea privind libertatea de informare, potrivit unui fost coleg de-al său care a preferat să-și păstreze anonimatul.

În cadrul campaniei din 2016 a lui Trump, Klein - cunoscut și sub numele de Freddie - a lucrat ca ”analist tehnic”, conform înregistrărilor Comisiei Electorale Federale.

ADVERTISING

A câștigat 15.000 de dolari acolo, potrivit unor documente financiare pe care chiar el le-a depus atunci când s-a alăturat Departamentului de Stat. El ar fi primit alți 5.000 de dolari pentru campanie și în 2017.

Ce înseamnă pentru Trump

Presupusa prezență a unui apropiat politic al lui Trump la revoltă poate lega aceste evenimente și mai mult de fostul lider de la Casa Albă.

Asta deși există deja suficiente dovezi că mulți dintre cei care s-au năpustit asupra Capitoliului au fost inspirați de afirmațiile false ale lui Trump privind frauda electorală.

ADVERTISING

Mama lui Klein, Cecilia, a declarat că a vorbit cu fiul ei chiar în data de 6 ianuarie și a confirmat că bărbatul s-a aflat în Washington în acea zi.

”Din ce știu eu, a fost în parcul Mall. Asta mi-a spus mie”, a precizat femeia.

În schimb, ea nu-și amintește ca fiul ei să fi negat faptul că a fost la Capitoliu.

Conform sursei citate, peste 300 de persoane au fost până acum puse sub acuzare în instanțe federale pentru evenimentele violente din 6 ianuarie de la Capitoliu.

Cazurile variază de la infracțiuni contravenționale, cum ar fi intrarea într-o zonă restricționată, până la obstrucționarea Congresului și atacarea unui ofițer de poliție cu o armă periculoasă.

Citește mai multe despre asaltul de la Capitoliu:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇