Ungaria are prea multe ventilatoare mecanice și nu știe cum să scape de ele

Ungaria are prea multe ventilatoare mecanice și nu știe cum să scape de ele

Guvernul ungar a admis că a cumpărat mult prea multe ventilatoare mecanice, la începutul acestui an, când a izbucnit primul val al pandemiei de coronavirus, iar acum încearcă să scape de ele.

"Am putea să le vindem pe cele care sunt în exces în rezerva noastră strategică sau am putea să-i ajutăm pe alţii" prin donaţii, a spus joi ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Guvernul condus de premierul Viktor Orban a cumpărat peste 16.000 de ventilatore mecanice în acest an şi acum, potrivit site-ului de ştiri HVG.hu, încearcă să reducă acest stoc la jumătate. Autorităţile ungare au cerut diplomaţilor să încerce să vândă aceste echipamente peste hotare.

Miercuri, Ungaria avea 255 de pacienţi care aveau nevoie de ventilatoare mecanice, de aproape cinci ori mai mulţi decât avea la începutul lunii octombrie. Aceasta în condiţiile în care în ultima săptămână, Ungaria a înregistrat al treilea cel mai mare număr de decese per capita din Uniunea Europeană, după Cehia şi Belgia.

Potrivit portalului de ştiri Direkt36, Guvernul de la Budapesta a cheltuit în acest an 300 de miliarde de forinţi (953 milioane de dolari) pentru achiziţionarea de ventilatoare mecanice.

În perioada februarie-iunie, Germania, o ţară cu o populaţie de peste opt ori mai mare decât cea Ungariei, a achiziţionat un număr dublu de ventilatoare decât Ungaria dar a plătit un preţ mai mic decât cel plătit de Budapesta.

Achiziţiile de ventilatoare mecanice au fost criticate şi de partidele ungare de opoziţie pentru că numărul ventilatoarelor de depăşi cu mult personalul medical disponibil pentru a le opera.

În replică, ministrul de Externe, Peter Szijjarto a spus joi că Ungaria a cumpărat aceste echipamente, în principal din China, atunci când condiţiile erau unele "anormale" şi fiecare ţară din lume concura să le cumpere.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!