Un tren cu 300 de pasageri s-a stricat și a rămas în câmp, pe caniculă UPDATE 262 de minute întârziere

Un tren cu 300 de pasageri s-a stricat și a rămas în câmp, pe caniculă <span style="color:#990000;">UPDATE</span> 262 de minute întârziere

Trenul IRN 472 Bucureşti Nord – Curtici a fost oprit, miercuri seară, în apropiere de Periş, după ce locomotiva s-a defectat.

În tren se aflau circa 300 de persoane, iar din cauza căldurii au fost trimise ambulanţe din Bucureşti şi Dâmboviţa. Două persoane au fost asistate medical, fără a avea nevoie de transport la spital.

Trenul a repornit după ce a ajuns o altă locomotivă şi CFR spunea aseară că va ajunge la destinaţie cu două ore şi jumătate întârziere. Însă joi compania feroviară de stat a anunţat că trenul va întârzia peste 4 ore, după ce au fost înregistrate probleme tehnice şi în staţia Ploieşti Vest, apoi a fost necesară schimbarea mijlocului de remorcare, acestora adăugându-li-se şi restricţiile de viteză din zonele cu lucrări.

ADVERTISING

”Trenul 472 a înregistrat întârzierea din cauza unor probleme tehnice la locomotivă în apropiere de Periş (+149 min) şi în Ploieşti Vest (+55 min), apoi pentru schimbare mijloc de remorcare în Vinţu (+19 min), şi cca 20 minute din cauza restricţiilor în zona şantierelor de la Ilteu şi Ilia”, transmite CFR.

Cum au stat călătorii două ore şi jumătate în câmp

”În jurul orei 19:30, am fost solicitaţi în localitatea Darza, unde un tren de pasageri a rămas blocat în urma unei defecţiuni apărute la locomotivă, având la bord aproximativ 300 de călători. La faţa locului sunt prezente 4 ambulanţe SAJ DB şi 2 ambulanţe SAJ Bucureşti, iar de la Garda de Intervenţie Corneşti o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Până în prezent au fost asistate medical 2 persoane la faţa locului, fără transport la spital”, a transmis ISU Dâmboviţa.

ADVERTISING

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, mecanicul trenului a declarat locomotiva defectă în jurul orei 19.35, în apropiere de Periş, iar pentru reînscrierea în circulaţie, a fost trimisă locomotivă de ajutor din Ploieşti.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇