Doi supraviețuitori ai incendiului de la Constanța au murit

Doi supraviețuitori ai incendiului de la Constanța au murit

Bilanțul celor decedați în urma incendiului de la Constanța continuă să crească, ajungând la nouă persoane.

Cel mai recent deces raportat este al unui pacient de 75 de ani cu comorbidități, care ar fi murit în seara zilei de 4 octombrie, informație confirmată de purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, Crina Kibedi, pentru Ziua de Constanța.

Cauza decesului, însă, nu are legătură cu incidentul de vineri, evoluția bolii fiind una gravă, susțin reprezentanții spitalului

ADVERTISING

”Pacientul a fost inițial spitalizat în secția exterioară Agigea, deoarece vineri, starea sa de sănătate era stabilă.

In cusul zilei de sâmbătă starea pacientului s-a agravat și a fost transferat in sectia terapie intensiva, la Spitalul Județean. Din pricina SARS CoV 2 și a multiplelor comorbididăți, starea pacientului a continuat să se agraveze și, în ciuda tuturor tratamentelor și manevrelor efectuate, a survenit decesul”, a declarat Crina Kibedi pentru presa locală.

Al doilea deces

Inițial, presa locală anunța că un supraviețuitor al incendiului de la Constanța a murit în această dimineață, la cinci zile de la tragedia de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Era vorba despre un pacient transferat la Secția de la Palazu Mare, care a decedat în cursul nopții, potrivit Ziua de Constanța.

Informația a fost confirmată de prefectul județului Constanța, Silviu Coșa: „Persoana respectivă era monitorizată. Sâmbătă, o comisie de doi medici a inventariat toate persoanele preluate în ziua anterioară. Nu necesitau transfer la momentul respectiv. Cred că în noaptea aceasta ar fi decedat“.

Ieri, reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța precizau că 6 dintre pacienții transferați vineri de la Spitalul de Boli Infecțioase au fost externați datorită evoluției favorabile, iar aceștia vor continua tratamentul la domiciliu, în izolare.

ADVERTISING

De asemenea, la ATI mai erau 9 pacienți dintre cei transferați vineri, iar în celelalte secții încă 11 persoane transferate de la Spitalul de Boli Infecțioase. În secția exterioară Agigea, se aflau alte 10 persoane transferate de la Spitalul de Boli Infecțioase.

Reamintim că în urma incendiului izbucnit, vineri dimineață, la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, 7 bolnavi de Covid au decedat și peste 100 de bolnavi de Covid au fost relocați la alte spitale în acea zi.

A doua zi după incendiu, DSP Constanța anunța că starea pacienților transferați de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este stabilă, însă doi dintre cei care au ajuns la Spitalul Județean Constanța sunt în stare gravă.

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇