Tragedia de la Constanța: Pacienții transferați în alte spitale sunt stabili, dar doi sunt în stare gravă

Tragedia de la Constanța: Pacienții transferați în alte spitale sunt stabili, dar doi sunt în stare gravă

Starea pacienților transferați de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este stabilă, însă doi dintre pacienții care au ajuns la Spitalul Județean Constanța sunt în stare gravă, anunță DSP Constanța..

La Spitalul Județean Constanța au ajuns 34 de pacienți, dintre care 11 pe ATI și 11 la secția exterioară de la Agigea. La Pneumoftiziologie au ajuns 49 de pacienți. Doi au fost deja externați, iar 47 au starea stabilă, sub evaluare. Spitalul Militar a primit 28 de bolnavi. Dintre aceștia, 4 au fost transferați (3 la Spitalul Județean pe ATI și 1 la Spitalul Mangalia pe ATI). 18 cazuri sunt la spitalul modular și 6 la Spitalul Militar. Toți sunt în stare stabilă.

ADVERTISING

Şapte pacienţi au murit, vineri, în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Întregul spital, unde erau internaţi 125 de pacienţi, a fost evacuat.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat, sâmbătă, că la Prefectură a avut loc o ședință în urma unei hârtii venite de la Corpul de Control al premierului.

"Am purces la înfiinţarea unei comisii de control în jurul corpului de control al Instituţiei Prefectului, alături de reprezentanţi din Direcţia de Sănătate Publică şi de jurişti din cadrul Instituţiei Prefectului, astfel încât să răspundem solicitării premierului, să facem la rândul nostru o anchetă administrativă privind circuitul documentelor şi modul în care s-a răspuns la tot ceea ce înseamnă solicitări şi măsuri legate de protecţia şi securitatea la incendiu în ceea ce priveşte instituţiile implicate în evenimentele tragice de ieri", a declarat prefectul, citat de Agerpres.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ce privește numărul paturilor destinate pacienților Covid, în Constanța s-a ajuns la 600, din care 57 sunt de terapie intensivă.

Secția de terapie intensivă de la cardiologia Spitalului Județean a devenit secție pentru pacienții Covid, în așa fel încât să fie menținut numărul paturilor: „undeva la sfârșitul săptămânii sperăm să putem operaționaliza și secția mobilă de terapie intensivă care a fost adusă la Medgidia”.

În ce-i privește pe medicii care lucrau la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, prefectul spune că lucrează acum în spitalele unde au fost transferați pacienții.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇