Un parașutist a căzut pe pista de la Clinceni UPDATE A murit la spital

Un parașutist a căzut pe pista de la Clinceni <span style="color:#990000;">UPDATE</span> A murit la spital

Un accident grav a avut loc, duminică dimineață, pe Aerodromul Clinceni, din județul Ilfov. Un bărbat care a sărit cu parașuta a căzut la aterizare pe pista aerodromului. El a ajuns în stare gravă, intubat, la spitalul Floreasca, dar nu a putut fi salvat, decedând la scurt timp după internare.

Anunțul decesului a fost făcut de reprezentanți ai spitalului Floreasca.

"În urma accidentului în care un paraşutist a căzut la aterizare pe pista Aerodromului Clinceni, facem următoarele precizări: pacientul a ajuns, la prânz, într-o stare extrem de gravă, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti cu un elicopter SMURD; a fost preluat imediat de o echipă medicală multidisciplinară, care a încercat manevrele de stabilizare.

ADVERTISING

În ciuda tuturor eforturilor făcute, pacientul a intrat în stop cardio-respirator şi, din păcate, la ora 13:47 a fost înregistrat decesul acestuia", se arată într-un comunicat al unităţii medicale.

Parașutistul, un bărbat de 42 de ani cu o experiență de peste 850 de salturi, efectua un zbor de agrement organizat de o companie privată. Martorii povestesc că totul a fost normal la săritura cu parașuta, aceasta s-a deschis în zbor, însă bărbatul a făcut un viraj riscant înainte de atingerea solului, ceea ce a provocat accidentul.

ADVERTISING

Echipaje de urgență au fost solicitate, la 10:37, prin apel la 112, pe pista Aerodromului Clinceni pentru acordarea asistenţei medicale unei persoane care a căzut cu paraşuta la aterizare, a informat Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

La intervenţie au participat o ambulanţă SMURD şi elicopterul SMURD.

Bărbatul a fost găsit inconștient și a fost transportat de urgență la spitalul Floreasca din București. A ajuns în stare gravă, cu traumatism cranio-cerebral grav şi intubat. La câteva ore de la internare s-a anunțat decesul acestuia.

ADVERTISING

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti au deschis un dosar de urmărire penală pentru vătămare corporală din culpă.
 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇