Un fake de dragul unei poze: Cum a simulat primarul din Rădăuți vaccinarea, pentru că avea nevoie de fotografii pentru Facebook

Un fake de dragul unei poze: Cum a simulat primarul din Rădăuți vaccinarea, pentru că avea nevoie de fotografii pentru Facebook

Primarul din Rădăuți, Bogdan Loghin (exPSD, acum PNL), a simulat vaccinarea pentru a obține un set mai reușit de poze pentru presa locală, după ce la momentul vaccinării fotografiile nu au fost pe gustul său.

„Capturile de pe materialul video nu au avut claritate”, a spus primarul Bogdan Loghin pentru SuceavaLive. Publicația scrie că primarul „a decis să refacă momentul vaccinării” și a ales un alt cadru pentru că programul centrului de vaccinare s-ar fi încheiat.

Sesiunea foto s-a realizat la secretariatul Spitalului Municipal Rădăuți, observă Știri Suceava Net.

ADVERTISING

Dar diferențele au fost sesizate rapid de internauți.

În filmarea făcută publică de Primăria Rădăuți se poate observa că la momentul vaccinării primarul era așezat pe un scaun negru, având în spate un calorifer, într-o încăpere cu dușumea din beton, avea peste pantofi papuci de unică folosință, iar persoana care l-a vaccinat avea un halat de culoare albastră.

Primarul Bogdan Loghin s-a vaccinat astăzi 20 septembrie 2021. Loghin a venit la Centrul de Vaccinare de la Sala Polivalentă, lângă parcul ZOO, însoțit de viceprimarul Ciprian Țarevici și Igo Koffler directorul tehnic, dorind să fie un exemplu pentru cetățenii Rădăuțiului, deși a fost internat și a trecut prin boală.

Publicată de Primaria Municipiului Radauti pe Luni, 20 septembrie 2021

În schimb, în fotografiile publicate în aceeași zi pe profilul de Facebook al edilului se poate observa că acesta poartă aceleași haine, dar este așezat pe un scaun maro, într-o cameră cu dușumea din parchet, nu are papuci de unică folosință peste pantofi, iar persoana care îl vaccinează are un halat alb.

Nu, azi nu m-am vaccinat pentru a convinge pe altcineva în afară de mine ! Am făcut-o public pentru că sunt o persoană...

Publicată de Bogdan Loghin pe Luni, 20 septembrie 2021

Bogdan Loghin spune că intenția sa a fost de a transmite un mesaj pro vaccinare. Cu toate acestea, simplul fapt că a publicat două seturi de imagini diferite de la momentul vaccinării a stârnit neîncredrerea în rândul localnicilor și, bineînțeles, a alimentat teoriile conspiraționiste.

ADVERTISING

O.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇