Un delegat ucrainean i-a dat un pumn în față unui reprezentant al rușilor, la o reuniune în Turcia (Video)

Un delegat ucrainean i-a dat un pumn în față unui reprezentant al rușilor, la o reuniune în Turcia (Video)

Un delegat ucrainean i-a dat un pumn în plină figură unui delegat rus, joi, la Ankara, în timpul unei reuniuni a organizaţiei regionale a statelor de la Marea Neagră (OCEMN).

Incidentul a intervenit după ce delegatul rus i-a smuls omului de la Kiev un steag al Ucrainei pe care acesta îl afişa în timp ce reprezentanta principală a Moscovei acorda un interviu televizat, relatează Reuters.

Oleksandr Marikovski a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video în care îl loveşte pe rus şi recuperează steagul galben-albastru. „Ia-ţi labele de pe steagul nostru, ia-ţi labele de pe Ucraina, gunoi rusesc!” este comentariul care însoţeşte postarea.

ADVERTISING

Incidentul a avut loc pe un hol din sediul parlamentului turc, care a găzduit Adunarea Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), ce reuneşte statele cu ieşire la Marea Neagră şi alte ţări din regiune.

Ceva mai devreme de acest incident, unii delegaţi ucraineni s-au încăierat cu agenţii de securitate care au încercat să îi îndepărteze în timp ce organizau un protest, strigând şi ţinând steaguri ale ţării lor lângă delegata principală a Rusiei, care încerca să se adreseze Adunării.

Imagini ale tulburărilor au fost postate de parlamentul turc pe site-ul său, iar Mustafa Sentop, şeful Parlamentului, a transmis un comunicat în care a criticat aspru acest comportament.

"Condamn acest comportament care perturbă mediul paşnic pe care Turcia încearcă să îl stabilească", a declarat el.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇