Un bărbat din Argeș a murit la o zi după vaccinare, dar nu se știe încă dacă există legătură

Un bărbat din Argeș a murit la o zi după vaccinare, dar nu se știe încă dacă există legătură

Un bărbat de 45 de ani din Argeș a murit la o zi după ce s-a vaccinat, dar nu se știe deocamdată dacă există vreo legătură între cele două evenimente.

În aceste condiții, reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 au transmis, joi, cum s-au desfășurat lucrurile.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Astfel, pe 2 martie, bărbatul s-a vaccinat cu Pfizer într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș.

„În urma efectuării triajului medical și a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate.

După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare”, a transmis CNCAV.

După patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu.

CNCAV informează că, la sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical.

„În dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu”, se arată în comunicatul transmis de CNCAV.

DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖