Un angajat al ONU e investigat în legătură cu uciderea ambasadorului Italiei în Congo

Un angajat al ONU e investigat în legătură cu uciderea ambasadorului Italiei în Congo

Un angajat al Naţiunilor Unite este investigat de procuratura italiană, care cercetează uciderea ambasadorului Italiei în Congo şi a altor două persoane, în februarie, a declarat, miercuri, o sursă judiciară.

Angajatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, este cetăţean congolez şi lucrează la Programul Mondial pentru Alimente al ONU (WFP), transmite Reuters.

Acesta este investigat pentru că nu ar fi luat suficiente precauţii pentru a preveni atacul fatal produs pe 22 februarie.

Ambasadorul Luca Attanasio, bodyguardul său Vittorio Iacovacci şi şoferul WFP Mustapha Milambo au fost ucişi în timpul unei tentative de răpire pe un drum din estul Congo, în timp ce aceştia se deplasau la un proiect umanitat al UE, la o şcoală.

ADVERTISING

Drumul respectiv este o arteră de transport importantă şi nu necesită ca agenţiile ONU să folosească escorte înarmate, potrivit Departamentului pentru Securitate şi Siguranţă al ONU.

Cu toate acestea, numărul de persoane răpite în regiune pentru răscumpărări a crescut de peste două ori în ultimul an, la 28, iar presa italiană a întrebat de ce nu a fost sporită securitatea pentru deplasarea ambasadorului Attanasio.

Procurorii italieni au deschis o anchetă asupra crimelor şi au intervievat recent un număr de membri ai personalului WFP.

ADVERTISING

Magistratul militar care investiga uciderea unui ambasador italian în Congo a fost ucis și el.

A fi plasat sub investigaţie nu implică vinovăţie şi nu înseamnă că vor fi în mod necesar făcute acuzaţii.

Directorul adjunct al comunicaţiilor al WFP, Greg Barrow, a declarat că agenţia din Roma cooperează de bună voie în cadrul investigaţiilor referitoare la atac.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇