Ucraina anunță de ce arme mai are nevoie ca să câștige războiul

Ucraina anunță de ce arme mai are nevoie ca să câștige războiul

Ucraina a cerut Occidentului să furnizeze 300 de lansatoare de rachete, 500 de tancuri și 1.000 de obuziere înainte de o întâlnire cheie care va avea loc miercuri.

Solicitarea a fost făcută public luni pe Twitter de Mikhailo Podoliak, un consilier prezidențial cheie, care a susținut că Ucraina are nevoie de „paritate cu armele grele” pentru a învinge Rusia și a pune capăt războiului, conform The Guardian.

Acest lucru ar necesita, a spus el, 300 de sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) - cu mult mai mult decât cele aproximativ șapte angajate până acum de SUA și Marea Britanie - și mai mult decât cele 60 sau mai multe despre care alți consilieri au spus anterior că ar satisface nevoile sale.

ADVERTISING

Lista completă a lui Podoliak include, de asemenea, „1.000 de obuziere" din standardul NATO de 155 mm, de câteva ori mai mult decât ceea ce a fost trimis până acum. SUA, principalul furnizor de arme, a livrat 109 până la sfârșitul lunii mai.

Miercuri, la Bruxelles, are loc o reuniune specială a miniștrilor Apărării, care va fi prezidată de Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, pentru a discuta despre viitoarele donații de arme, aceasta fiind a treia reuniune de acest fel de la începutul războiului. Ben Wallace, omologul său britanic, se numără printre cei care urmează să participe.

ADVERTISING

Reuniunea are loc într-un moment în care armata ucraineană se străduiește să reziste unui asalt intens condus de artileria rusă asupra regiunii sale estice Donbas și pierde, în unele zile, 200 de soldați uciși în luptă, în cele mai grele lupte din Europa de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇