Ucraina acuză un nou jaf: o navă încărcată cu metal va pleca din Mariupol către Rusia (Video)

Ucraina acuză un nou jaf: o navă încărcată cu metal va pleca din Mariupol către Rusia (Video)

O navă a intrat în portul ucrainean Mariupol şi a fost încărcată cu metal care va fi trimis în Rusia, pentru prima oară de când portul a fost cucerit de către ruşi, relatează AFP.

Aproximativ 2.700 de tone de metal vor fi trimise către oraşul rusesc Rostov-pe-Don, anunţă un purtător de cuvânt al portului Mariupol.

Purtătorul de cuvânt nu a precizat unde a fost produs metalul transportat, relatează Reuters.

Avocatul ucrainean al poporului, Liudmila Denisova, a catalogat acest transport drept un "jaf". "Continuă jafurile în teritoriile ocupate temporar în Ucraina. După furtul de cereale ucrainene, ocupanții au recurs la exportul de produse metalice din Mariupol", a scris ea într-o postare pe Telegram.

ADVERTISING

Vineri, conducerea celui mai mare producător de oțel din Ucraina, Metinvest, deținut de miliardarul Rinat Ahmetov, a anunțat că este îngrijorată de faptul că Rusia ar putea folosi mai multe nave blocate la Mariupol pentru a lua produse metalurgice aparținând grupului, acuzând Rusia de piraterie.

Rusia a preluat săptămâna trecută controlul total asupra Mariupolului, când peste 2.400 de luptători ucraineni s-au predat la oțelăria Azovstal. Rușii au anunțat joi că portul a fost deminat și a fost deschis din nou pentru navele comerciale.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇