Rușii au furat din Ucraina mașini agricole de 5 milioane de dolari. Dar şi-au luat o mare ţeapă

Rușii au furat din Ucraina mașini agricole de 5 milioane de dolari. Dar şi-au luat o mare ţeapă

Trupele ruse din orașul ocupat Melitopol au furat toate mașinile de la un dealer de echipamente agricole și le-au expediat în Cecenia, potrivit unui om de afaceri ucrainean din zonă.

Dar, după o călătorie de peste 1.000 de kilometri, hoții au constatat că nu pot folosi niciuna dintre mașinile agricole furate, deoarece au fost blocate de la distanță, scrie CNN.

În ultimele săptămâni, a existat un număr tot mai mare de relatări potrivit cărora trupele ruse au furat din Ucraina echipamente agricole, cereale și chiar materiale de construcție. Asta pe lângă jafurile la scară largă din locuințele oamenilor.

ADVERTISING

Dar furturile utilajelor agricole valoroase din Melitopol arată o operațiune din ce în ce mai organizată, una care folosește chiar și vehiculele militare ruse pentru a le transporta.

CNN a aflat că echipamentul a fost furat de la dealerul Agrotek din Melitopol, oraș care a fost ocupat de forțele ruse de la începutul lunii martie. În total, paguba este evaluată la aproape 5 milioane de dolari. Numai combinele valorează 300.000 de dolari fiecare.

Ziua 68 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O sursă a declarat pentru CNN că mai întâi au fost furate două combine agricole, un tractor și o semănătoare. În următoarele câteva săptămâni, hoții au luat toate vehiculele: în total, 27 de mașini agricole. Unul dintre camioanele care au transportat vehiculele a fost surprins de camerele de luat vederi. Este vorba despre un camion militar, ce avea pe el litera „Z” pictată cu alb.

O parte dintre mașini a fost dusă într-un sat din apropiere, iar celelalte au fost transportate către Cecenia, la mai mult de 1.000 de kilometri distanță.

ADVERTISING

Utilajele sunt echipate cu GPS și astfel ele au putut fi urmărite. Ultima dată au putut fi observate în localitatea Zahan-Iurt din Cecenia.

Echipamentul transportat către Cecenia, care includea combine agricole, putea fi controlat de la distanță.

„Când invadatorii au ajuns cu vehiculele furate în Cecenia, și-au dat seama că nici măcar nu le puteau porni, deoarece au fost blocate de la distanță”, a spus sursa citată.

Echipamentul agricol se află acum la o fermă de lângă Groznîi. Dar sursa citată a spus că „se pare că atacatorii au găsit specialiști în Rusia care încearcă să deblocheze vehiculele”.

Potrivit acesteia, ”și dacă vor vinde combinele pentru piese de schimb, tot vor câștiga ceva bani”.

Alte surse din regiunea Melitopol spun că furtul rușilor s-a extins și la cerealele ținute în silozuri, într-o regiune care produce sute de mii de tone de cereale anual.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇