Ambasadorul Iranului le-a mulțumit salvamontiștilor români pentru că au salvat un turist iranian UPDATE

Ambasadorul Iranului le-a mulțumit salvamontiștilor români pentru că au salvat un turist iranian <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Ambasadorul Iranului la București le-a mulțumit salvamontiștilor români că au salvat un turist iranian care se rătăcise în Munții Bucegi, zilele trecute.

”Încă un gest de recunoaștere pentru efortul depus în acțiunea de căutare și salvare a unui cetățean iranian. Ambasadorulu Republicii Iran la București a ținut să multumească celor implicati direct în interventie, printr-o scrisoare nominală adresată salvamontiștilor din Bușteni, Prahova și Dâmbovița”, a scris Salvamont Bușteni pe Facebook.

Inițial, salvamontiștii au scris joi dimineață că cetăţeanul străin căutat timp de 12 ore de 15 salvamontişti pe munte era ambasadorul Iranului la Bucureşti.

ADVERTISING

"Încă un gest de recunoaştere pentru efortul depus în acţiunea de căutare şi salvare a ambasadorului Republicii Iran la Bucureşti.

Domnia sa a ţinut să mulţumească celor care i-au salvat viaţa luna trecută, printr-o scrisoare nominală adresată celor implicaţi direct in intervenţie", a scris pe Facebook Salvamont Buşteni.

Inca un gest de recunoastere pentru efortul depus in actiunea de cautare si salvare a unui cetatean iranian....

Publicată de Salvamont Busteni pe Joi, 1 decembrie 2022

Amintim că bărbatul de 53 de ani din Iran a fost dat dispărut, pe 21 noiembrie, iar în căutarea sa au plecat 15 salvamontiști din Bușteni, Prahova și Dâmbovița.

ADVERTISING

Turistul care s-a rătăcit pe Platoul Bucegi a fost găsit după aproape 12 ore de căutări, a doua zi, la 3 dimineaţa.

Bărbatul era în stare de hipotermie.

„A urcat cu telecabina și a început să se plimbe la întâmplare pentru că nu cunoștea zona și nu avea niciun obiectiv de atins. Undeva a alunecat pe zăpadă, s-a lovit la cap și a rămas inconștient”, a transmis atunci Salvamont Bușteni. Când s-a trezit bărbatul a sunat un prieten care a alertat salvatorii.

Actiunea de azinoapte s-a finalizat cu bine, barbatul a fost gasit aproape de ora 3, in stare de hipotermie. Dupa ce a...

Publicată de Salvamont Busteni pe Luni, 21 noiembrie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇