Tăriceanu, prima reacție după ce a fost inculpat în dosarul de luare de mită: Nu există nici o probă, ci doar o poveste a unor procurori obedienţi!

Tăriceanu, prima reacție după ce a fost inculpat în dosarul de luare de mită: Nu există nici o probă, ci doar o poveste a unor procurori obedienţi!

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, inculpat pentru luare de mită, afirmă că „acest dosar este unul eminamente politic”.

„Interesantă decizia DNA de a face public conţinutul fiecărui act procedural pe care îl derulează în dosarul de presupusă mită! Ar fi fost bine dacă ar proceda la fel şi cu ancheta celor 6 case ale dlui Iohannis sau cu şpăgile luate de fruntaşii partidelor de guvernământ! Dar la noi, ca la nimeni, legea e pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă!

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În condiţiile în care ancheta penală nu este publică (valabil şi pentru DNA, dar la ei nu se aplică!), pot doar să vă asigur că acest dosar este unul eminamente politic. Nu există nici o probă cu privire la vreo mită, ci doar o poveste a unor procurori obedienţi!„, a scris Tăriceanu pe Facebook, luni seară.

”Acest dosar este o făcătură”

El a susţinut că procurorii „refuză să constate” două lucruri: „1. Guvernul pe care l-am condus a adoptat o serie de HG-uri pentru ca România să intre în legalitate, în condiţiile în care administraţia centrală şi locală folosea în mod fraudulos licenţe software Microsoft. Adoptarea acestor HG-uri nu a fost urmată de vreo plată către deţinătorii licenţelor.

2. PNL a avut mai multe contracte de consultanţă în perioada 2007-2008 în totală transparenţă şi legalitate, care au fost plătite de către partid şi de nimeni altcineva”.

Cred că o dovadă clară că acest dosar este o făcătură este viteza de desfăşurare. Este de bun simţ, ca să nu mai vorbesc de obligaţii procedurale, ca trecerea de la statutul de suspect la cel de inculpat să se facă în urma administrării unor probe suplimentare ori, în cazul meu, procurorul nu a venit cu nici o probă suplimentară care să justifice inculparea. Mai degrabă pare că e o comandă politică “de a mă face”, cum aud că se vorbeşte pe culoarele puterii!„, a afirmat Tăriceanu.

Tăriceanu crede că va câștiga procesul

El s-a arătat încrezător că va câştiga şi acest proces.

„Nu este prima dată când o putere politică încearcă să-mi pună căluş printr-o înscenare judiciară. A fost “operaţiunea Sterling”, urmată de procesul cu aşa zisă declaraţie mincinoasă, şi acum asta! Aşa cum le-am câştigat pe toate până acum, o să-l câştig şi pe acesta, şi pe toate celelalte pe care bănuiesc că le dospesc!

Să fie clar: telejustitia nu este justiţie, ci doar o revenire la perioada bolşevică în care nu judecau magistraţii ci tribunalele poporului! Nu asta este calea pe care justiţia din România trebuie să meargă!”, a conchis Tăriceanu.

Interesantă decizia DNA de a face public conținutul fiecărui act procedural pe care îl derulează în dosarul de presupusă…

Posted by Calin Popescu Tariceanu on Monday, January 25, 2021

Care sunt acuzațiile DNA

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton, la data faptei prim ministru al Guvernului României, pentru săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită”, a transmis, luni, DNA.

În ordonanţa procurorilor se arată că există date şi probe din care rezultă că ”inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton ar fi pretins şi ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanţă, în schimbul exercitării atribuţiilor sale în aşa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei”.

Citește mai multe despre acest subiect: