Reacția lui Tăriceanu după ce a fost trimis în judecată

Reacția lui Tăriceanu după ce a fost trimis în judecată

Fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu a reacţionat, marţi, după ce Parchetul General a anunţat trimiterea sa în judecată și spune că abuzul în serviciu de care este acuzat este inventat.

”Ca să mai mute atenţia de la “ciolaniada” PNL-USR-UDMR, argaţii dlui Iohannis de la Parchetul General au decis să mă trimită în judecată pentru un inventat abuz în serviciu. Acuzaţia este că nu am supus votului plenului Senatului solicitarea ANI de încetare a mandatului unui coleg senator”, a scris, marţi, pe Facebook, Tăriceanu.

Ca să mai mute atenția de la “ciolaniada” PNL-USR-UDMR, argații dlui Iohannis de la Parchetul General au decis să mă...

Posted by Calin Popescu Tariceanu on Tuesday, December 15, 2020
2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Potrivit acestuia, procurorului care l-a anchetat ”i-a fost prea greu să citească şi Regulamentul Senatului care prevede clar modul în care se realizează încetarea mandatului unui senator: solicitarea ANI este trimisă Comisiei Juridice pentru raport, raport care este înaintat Biroului Permanent al Senatului, cel care decide punerea pe ordinea de zi a plenului”.

”Până la data demisiei mele din funcţia de Preşedinte al Senatului, Comisia Juridică nu a venit cu acest raport în Biroul Permanent! Foarte simplu şi clar.

Mă rog, argumentele nu contează în vremurile astea. Doar oportunităţile politice! Mă voi apăra în faţa judecătorilor aşa cum am făcut-o şi în celălalt dosar confecţionat de justiţia lui Iohannis! Aşa cum am câştigat atunci o să câştig şi acum”, a mai scris Tăriceanu.

Tăriceanu acuză încălcarea ”tuturor drepturilor şi libertăţilor”

Potrivit acestuia, însă, ”ştirea de azi este lupta judecătorilor şi reprezentanţilor societăţii civile din CSM pentru a bloca proiectul de lege care dă liber serviciilor de informaţii să se reîntoarcă în câmpul tactic al justiţiei”.

”Refacerea Binomului este pusă la cale de mai multe luni de către Ministrul Justiţiei cu larga colaborare a Preşedintelui ţării! Dacă nu am avea memoria prea scurtă ne-am aminti ce înseamnă asta: judecarea după informaţii şi nu după probe.

Înseamnă că judecătorii vor primi într-un plic închis informaţii la care nu au acces nici inculpaţii şi nici apărătorii lor, şi mai înseamnă că nu o să mai fie nicio şansă ca să câştigăm “pe bune” un proces!

Înseamnă încălcarea tuturor drepturilor şi libertăţilor noastre şi reîntoarcerea la o justiţie politică dirijată de păpuşari invizibili!

Astăzi CSM a respins acest proiect de lege, dar el este în continuare pe ordinea de zi a Senatului, care este camera decizională”, a mai scris Tăriceanu.

Trimis în judecată

Parchetul General a dispus, marţi, trimiterea în judecată a lui Călin Popescu Tăriceanu, care, în calitatea pe care a avut-o de preşedinte al Senatului, nu a făcut demersurile necesare pentru încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, care fusese declarat incompatibil şi nu avea dreptul să ocupe o funcţie publică.

La rândul său, senatorul Cristian Marciu este trimis în judecată pentru uzurpare de calităţii oficiale.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!